Nieuws

Lanceringsdatum OnePlus V Fold getipt

Oppo Find N3
© OPPO
OnePlus lanceert in het derde kwartaal zijn eerste vouwbare smartphones. Nu is meer duidelijkheid over wanneer dat precies gebeurt.

Bij de lancering van de OnePlus 11 maakt het merk al duidelijk dat er in de 11-reeks slechts twee toestellen zouden verschijnen: de OnePlus 11 5G en de OnePlus 11R 5G. Speciale versies van de vlaggenschipsmartphone moeten baan ruimen voor een nieuw product uit het gamma van OnePlus: vouwbare telefoons. Het merk registreerde de namen ‘OnePlus V Fold’ en ‘V Flip’ als handelsmerk nog voor de 11-serie op het toneel verscheen.

Uitgelicht artikel Oppo Find N3 OnePlus V Fold en OPPO Find N3-specs gelekt

Details over de vouwbare OnePlus-telefoon doen al een tijdje de ronde. Zo tipte Yogesh Brar eerder al dat de V Fold een scherm krijgt met QHD-resolutie en 120 Hz verversing. Die specificaties hebben betrekking tot het 8-inchpaneel aan de binnenkant van zowel de OnePlus V Fold en de OPPO Find N3. Ook het vermeende 6,5-inchpaneel aan de buitenkant van de toestellen zou identiek zijn.

Ook dat de rekenkracht aangeboden wordt door een Snapdragon 8 Gen 2 SoC en ondersteund wordt met 16 GB aan RAM-geheugen is inmiddels geen geheim meer. Zowel het OPPO- als het OnePlus-toestel zou op de markt verschijnen met 512 GB interne opslag.

Ook wat betreft de camera’s lijken OPPO en OnePlus uit dezelfde vijver te vissen: een 50 MP-hoofdcamera en een telelens voor kiekjes van 48 MP. De smartphones krijgen bovendien ook twee 32 MP-camera’s mee: één periscooplens op de achterkant en een selfiecamera op de voorkant. Aangezien OPPO en OnePlus beiden dochterbedrijven zijn van BBK hoeft het niet noodzakelijk te verrassen dat dezelfde onderdelen gebruikt worden. Toch lijkt er meer aan de hand te zijn.

Releasedatum

Nieuw zijn de releasedata die voor beide toestellen gelekt werden. Yogesh Brar maakt in samenwerking met Pricebaba bekend dat de Find N3 in augustus een Chinese lancering kent. Van het merk OPPO zullen in de Westerse wereld echter geen toestellen verkocht worden. Dat wil echter niet zeggen dat we geen Find N3 krijgen. Pricebaba meent dat de Find N3 en de OnePlus V Fold identieke toestellen zijn, maar onder een andere merknaam en met een andere softwareschil op verschillende markten uitgebracht zullen worden.

De release van de OnePlus V Fold zou volgens Yogesh Brar al in de eerste helft van augustus plaatsvinden. Na die lancering zou het toestel wereldwijd beschikbaar moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business