Nieuws

Twee Samsung Galaxy-toestellen krijgen geen updates meer

© Samsung
Software-updates zijn belangrijk voor het goed en veilig functioneren van je smartphone. Samsung maakt bekend dat twee oude modellen er geen meer krijgen.

Software dient regelmatig bijgewerkt te worden. Het kost fabrikanten echter heel wat geld om die software-ondersteuning te blijven garanderen. Daarom krijgen telefoons vaak slechts een aantal jaren lang software-updates. Samsung haalt nu een aantal apparaten van zijn updatelijst.

Het gaat dan om apparaten die inmiddels meer dan vier jaar oud zijn of die leeftijd spoedig zullen bereiken. Meerbepaald gaat het om de Samsung Galaxy A20e en Samsung Galaxy A70 uit 2019 die niet meer in de updatelijst van Samsung staan. Eerder dit jaar viel hetzelfde te beurt aan de Galaxy A40 en de Galaxy A50, twee telefoons die in hetzelfde jaar uitkwamen.

Sinds de toestellen op de markt verschenen kregen ze meerdere updates. Toen ze uit de doos kwamen draaide de toestellen nog Android 9. Later kregen gebruikers nog toegang tot Android 10 en Android 11. Android 12 zouden de toestellen nooit halen.

Dat is in principe geen probleem: behalve grote Android-updates krijgen smartphones (net zoals andere apparaten) regelmatig veiligheidsupdates toegestuurd. Het is belangrijk dat je die veiligheidsupdates blijft ontvangen en kan installeren om je apparaat veilig te houden. Ook al kwam er geen update voor Android 12, veiligheidsupdates kregen de smartphones nog wel.

Ik krijg geen updates meer, wat nu?

Hoewel Samsung de Galaxy A20e en Galaxy A40 van de updatelijst haalt, krijgen de toestellen vermoedelijk nog een allerlaatste veiligheidsupdate. Het is dus niet zo dat je zo snel mogelijk op zoek moet naar een nieuwe telefoon. Op termijn kan dat echter wel een goed idee zijn: hoe meer veiligheidsupdates je misloopt, hoe onveiliger je telefoon wordt. Bovendien zal je ook je favoriete apps nog een tijdje kunnen gebruiken: die zullen voorlopig gewoon blijven werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business