Nieuws

Google Lens spoort nu ook huidaandoeningen op

Google Lens
Wat is die uitslag juist? En van waar komen die puistjes? Als je last hebt van een huidaandoening kan Google nu mee op zoek naar wat je hebt.

Google Lens krijgt er een functie bij: door de tool op je huid te richten, kan je jezelf testen op huidaandoeningen. Heb je ergens een moedervlek of een plekje, maar ben je niet zeker wat het is? Wil je geen tripje naar de dermatoloog maken voor iets kleins? Google toont vandaag een functie voor Lens waarmee je zelf op zoek kan gaan naar verklaringen.

Is er iets gek aan de hand met je huid? Neem er dan een foto van. Google Lens zal de foto uploaden en gaan vergelijken met andere foto’s van huidaandoeningen. Op basis daarvan zal Lens een aantal huidaandoeningen oplijsten. Op basis van foto’s kan je meteen een vergelijkende test maken en controleren of je daadwerkelijk hebt wat je denkt te hebben.

© Google

Het is niet de eerste keer dat Google zich toespitst op de huid. Twee jaar geleden, tijdens I/O 2021, liet de zoekmachinegigant DermAssist zien. DermAssist werd in de EU erkend als medisch apparaat, klasse 1. De toepassing werd echter nooit goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), waardoor hij in de VS niet gebruikt mag worden. Een soortgelijke status krijgt Google Lens niet. De toepassing werd dan ook vooral ontwikkeld om gebruikers te informeren over huidaandoeningen en de mogelijkheid te geven om snel in te grijpen als ze er een krijgen.

Het is echter niet de bedoeling om de dermatoloog opzij te schuiven. Google Lens is in staat om een lijst met foto’s en aandoening te tonen, zodat je zelf kan nagaan wat je precies hebt. Dat is echter geen diagnose: daarvoor zal je nog steeds naar de dermatoloog moeten gaan.

Google Lens

Er is heel wat mogelijk met Google Lens. De functie voor huidaandoeningen lijkt momenteel nog niet tot die mogelijkheden te behoren. Google stelt de functie echter voor in een blogpost, wat toch doet vermoeden dat de functie onderweg is en snel beschikbaar zou moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business