Nieuws

Binnenkort stuur je ook videoberichten in WhatsApp

whatsapp
© iStock / stockcam
Meta werkt aan een functie in WhatsApp waarmee je spontaan videoberichten kan versturen. De functie zit nu in de bètaversie van WhatsApp.

Vandaag de dag heb je in WhatsApp al heel wat mogelijkheden om berichten te sturen: tekstberichten, groepchats, spraakberichten, afbeeldingen, GIFs, emoji… Voor Meta is dat echter niet genoeg. De technologiereus bouwt nu de optie om videoberichten te versturen in WhatsApp in.

Vandaag is het al mogelijk om een video te maken en deze te versturen in je chat. Daarvoor druk je, rechts naast het tekstveld, op het cameraatje. In het venster dat opent hoef je daarna enkel nog voor ‘video’ te kiezen en je kan beginnen opnemen. De functie waar Meta nu aan bouwt, maakt het echter heel wat spontaner om videoberichten door te sturen.

Meta wil het even makkelijk maken om (korte) videoberichten te sturen als dat vandaag voor spraakberichten ook al kan. De nieuwe functie werd ontdekt door WaBetaInfo in zowel de iOS- als Android-versie van de app. Voor iOS gaat het om versie 23.12.0.71 van de bèta, voor Android gaat het om versie 2.23.13.4. Tenzij je de bètaversie van de app gebruikt zal je de functie dus nog niet onmiddellijk zien opduiken. Na verloop van tijd zou ze echter bij alle gebruikers beschikbaar moeten zijn.

Het microfoon-icoon verandert in een videocamera. © WaBetaInfo

Hoe die functie er precies uit ziet? Door een enkele keer op het microfoon-icoon, dat helemaal rechts van het tekstvak staat, verandert het icoontje in een videocamera. Daarna kan je op exact dezelfde manier te werk gaan als dat voor spraakberichten het geval is. Met andere woorden: zo lang je de knop ingedrukt houdt, ben je aan het opnemen. Zodra je de knop loslaat wordt het videobericht verzonden. Geen zin om de hele tijd het icoontje vast te houden? Dan kan je, net zoals bij spraakberichten het geval is, naar boven swipen. Op die manier blijf je opnemen zonder je vinger op het scherm te hebben.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo Zo bewerk je berichten op WhatsApp
Androidbetagoogleiosmetawhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals