Officieel: Prime Day 2023 vindt plaats op 11 en 12 juli

Amazon Prime Day 2023
© Amazon
Amazon heeft dinsdagochtend bekendgemaakt dat Prime Day in 2023 op 11 en 12 juli plaatsvindt. Het is de eerste keer dat het koopjesfestijn ook in België neerstrijkt.

Nadat Amazon verleden jaar de Belgische Amazon-webshop lanceerde, is het ditmaal de beurt aan het Prime Day-koopjesfestijn. Belgische klanten moeten daarvoor niet meer terecht in een van de buurlanden, en kunnen winkelen op Amazon.com.be. Wanneer? De webwinkelgigant meldt dat Prime Day 2023 doorgaat op dinsdag 11 en woensdag 12 juli.

Voor Prime Day in België trekt Amazon nog enkele extra’s uit de kast. Zo werkt de webwinkel samen met lokale artiesten als Nafi Thiam, Pablo Andres en Nicolas Caeyers. Zij dragen zorg voor een lokale toenadering van het typisch Amerikaanse dealevent. Wat zij precies zullen verzorgen, is niet gekend. Voor Amazon lijkt het vooral een manier om te concurreren met de Belgische solden die eveneens in juli doorgang zal vinden.

Prime-abonnement vereist

Zoals gewoonlijk moeten klanten een Prime-abonnement afsluiten om te genieten van Prime Day-deals. Dit hoeft niet meteen tot extra kosten te leiden, overigens. Amazon laat je namelijk 30 dagen Prime op proef nemen. Sluit dus gerust begin juli een Prime-abonnement af om tijdens Prime Days te genieten van allerhande deals. Vergeet dan uiteraard niet om eind juli het abonnement stop te zetten.

Blijf je nadien lid? Dan betaal je 2,99 euro per maand. Dit is nog altijd een stuk goedkoper dan bij de Duitse Amazon-webwinkel. Prime kost daar namelijk 8,99 euro per maand. Goed om te weten ook is dat Prime je niet alleen toegang tot Prime Day-deals geeft. Met Prime worden je bestellingen steeds gratis verzonden en kun je films en series streamen via Prime Video.

Zo werken Prime Day-deals

Dinsdag 11 juli om 12 uur ‘s nachts verschijnen de eerste Prime Day-deals op Amazon. Voor sommige deals geldt dat ze een korte looptijd hebben óf een maximumaantal items. Deals lopen dus niet altijd de gehele duur van het Prime Day-koopjesfestijn. Op TechPulse vind je tijdens Prime Day steeds de beste technologiedeals.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business