Nieuws

Microfoonprobleem in WhatsApp heeft eindelijk een oplossing

whatsapp
Beeld via Canva
Sinds een maand kan WhatsApp te pas en te onpas microfoontoegang vragen. Google maakt bekend dat er eindelijk een oplossing is.

Vorige maand stak een eigenaardig probleem met WhatsApp de kop op: de chatapplicatie vroeg continu microfoontoegang, ook als dat nergens voor nodig was. De bal ging aan het rollen op Twitter, waar Foad Dabiri (@foaddabiri) een screenshot deelde van het microfoongebruik. De post werd geretweet door Elon Musk, waardoor het probleem plots ruchtbaarheid kreeg.

Ook Google erkent nu dat er een probleem is – of tenminste: dat er een probleem wás. Via het @AndroidDev-account op Twitter maken Android-ontwikkelaars in een kort bericht bekend dat er inmiddels een oplossing voor het microfoonprobleem op tafel ligt. Aangezien het probleem zich uitsluitend op Android-telefoons voordeed werd verwacht dat Google zelf met een systeemupdate zou komen. Niets blijkt minder waar: de oplossing blijkt bij WhatsApp zelf te liggen.

WhatsApp bijwerken

Heb je last van de microfoonbug? Al wat je hoeft te doen om hem te verhelpen is WhatsApp updaten. Dat kan door naar de Google Play Store te gaan en linksboven op je profielfoto te klikken. Door op “apps en apparaat beheren” te klikken krijg je de mogelijkheid om apps te updaten. Je kan meteen alle apps die op je telefoon geïnstalleerd staan laten upgraden. Door op ‘details bekijken’ te klikken krijg je een lijst met apps, waaruit je er enkele kan kiezen om te updaten.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp misbruikt microfoon-toegang op Android-telefoons

Oorzaak nog onduidelijk

Het blijft echter onduidelijk wat de oorzaak van het probleem precies was. Meta blijft wel benadrukken dat ze de microfoon niet zonder toestemming en aanleiding activeren. Het lijkt er bovendien op dat de microfoon niet daadwerkelijk geactiveerd werd, maar dat er wel een melding van verscheen. WaBetaInfo heeft het op Twitter over een “valse positief” vanuit het Android-besturingssysteem. WhatsApp gebruikte de microfoon dus niet echt en er werden geen opnames gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business