Telecomprovider Youfone valt in handen van KPN

Youfone in België
© Youfone
Nederlandse telecomprovider KPN heeft de Nederlandse activiteiten van gsm-operator Youfone overgenomen. Mogelijke gevolgen voor de Belgische tak zijn nog ongekend.

Met de overname krijgt KPN het volledige Nederlandse klantenbestand van Youfone in handen, bestaande uit 550.000 consumenten. Youfone biedt er sinds 2008 zowel vaste als mobiele abonnementen aan. Net als de Belgische tak van de gsm-operator bezit het geen eigen netwerk, en biedt het zijn diensten al jaar en dag aan via het KPN-netwerk.

Volgens KPN is een slordige 200 miljoen euro gemoeid met de transactie. Na de overname blijft het merk opereren als aparte entiteit. Hierbij volgt het een strategie die het ook aanhoudt voor andere dochtermerken als XS4ALL, Solcon en Simyo. Ook die merken kreeg de telecomgroep in handen via overnamedeals.

Gevolgen voor België onbekend

Nederlandse klanten van Youfone zien voorlopig niets veranderen. Zij blijven gebruikmaken van het KPN-netwerk. Of er op termijn prijsverhogingen in de volgen wordt niet benoemd. Ook laat KPN het lot van de Belgische tak van Youfone onbenoemd. Sinds 2021 biedt de Nederlandse telecomprovider ook hier mobiele en vaste telecomdiensten aan. Vooralsnog lijkt Youfone-oprichter Valentijn Rensing die activiteiten wel in handen te houden.

Net als in Nederland opereert Youfone in België via een gedeeld netwerk, specifiek dat van Proximus. De activiteiten waren in den beginne primair gericht op mobiele klanten. Later besloot de operator een vast internetaanbod uit te rollen via datzelfde Proximus-netwerk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business