Nieuws

Youfone kondigt vaste internetabonnementen aan

Youfone in België
© Youfone
Youfone-klanten kregen in november een e-mail over testen met vast internet in België. Het bedrijf heeft ditmaal via Facebook de komst van vast internet bevestigd.

Youfone breidt daarmee voor het eerst zijn telecomaanbod in België uit. De operator lanceerde in april 2021 zijn mobiele abonnementen en positioneert zich daarbij als budgetprovider. Hoewel de partij op Facebook schrijft ‘internet thuis binnenkort te lanceren’, noemt het inhoudelijk nog geen details. Ongeweten is op welke datum de vaste internetabonnementen gelanceerd worden. Ook is nog geen duidelijkheid verschaft over de exacte invulling van de pakketten.

Vast internet van Youfone

Daarbij blijft het voorlopig ook de vraag via welk netwerk of welke netwerken Youfone internet wil aanbieden. Voor zijn mobiele abonnementen werkt Youfone samen met Proximus. Geweten is dat Youfone met klanten alvast testen uit lijkt te voeren via verschillende providers. Toen Youfone zijn klanten informeerde over de komst van het vaste aanbod werden zij ook meteen gevraagd deel te nemen aan een testfase. In ruil voor hun ervaring zouden klanten een half jaar gratis vast internet krijgen. Hiervoor zocht het bedrijf naar klanten met een variatie aan aansluitingen en providers.

Het is mogelijk dat de samenwerking met Proximus behouden blijft. Die telecomoperator heeft, net als Telenet en Orange, niet op ieder vast adres een eigen aansluiting. Youfone zal daarom meerdere providers moeten aanschrijven om een landelijk dekkend netwerk te krijgen. Of het direct landelijk actief wordt, is uiteraard nog wel een vraag die later beantwoord moet worden.

Tot die tijd moeten we het doen met de bevestiging dat de abonnementen op komst zijn. Verder is bekend geraakt dat de vaste abonnementen geen optie voor televisie of vaste telefonie krijgen. De provider schrijft op Facebook verder dat klanten zullen profiteren van ‘het snelste internet voor de beste prijs.’

slidertelecomyoufone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals