Nieuws

Fotobewerking-app Galaxy Enhance-X opnieuw breder beschikbaar

Enhance-X
© Samsung
Een tijdlang was de Galaxy Enhance-X-app enkel beschikbaar voor wie een S23-telefoon had. Nu komt de app opnieuw naar andere smartphones.

Foto’s van een slechte kwaliteit verbeteren. Het lijkt rechtstreeks uit een serie als CSI te komen, maar is dankzij ontwikkelingen met AI vandaag realiteit. Eigenaars van een Samsung S23-telefoon konden voorbij maanden al gebruik maken van een systeem dat al hun foto’s verbeterde. Daarvoor hoefden ze alleen de Galaxy Enhance-X-app te installeren.

Wie geen Samsung Galaxy S23 in huis heeft, is misschien een beetje misnoegd. Voor die nieuwste Galaxy-telefoons uitkwamen, was de app namelijk ook op andere telefoons beschikbaar. Met de release van de S23 werd de applicatie onbeschikbaar gemaakt: je kon er alleen gebruik van maken als je de nieuwste Galaxy-smartphone in huis haalde.

Die situatie trekt Samsung nu recht door de app naar een aantal extra telefoons te brengen. Nu is de Galaxy Enhance-X-app beschikbaar op alle Samsung Galaxy S23-, S22-, S21-, S21- en S20-toestellen. Ook op de Galaxy Note 20 kan je nu met AI je foto’s bewerken. Tot slot kunnen ook vouwbare telefoons aan de applicatie: de Galaxy Z Fold 4, 3 en 2 en de Galaxy Z Flip 4, 3, 5G en LTE krijgen per direct toegang tot de foto-app. Aan ondersteuning voor Galaxy A- en Galaxy M-toestellen wordt gewerkt, net als voor de appondersteuning op tablets het geval is.

© Samsung

Met de Galaxy Enhance-X-app is het mogelijk om je foto’s als het ware te verbeteren. Is een afbeelding wat onduidelijk doordat je met de camera bewoog? Of staan er vooral strepen van een of andere lichtbron op de foto? Met een simpele druk op de knop kan je de foto’s bewerken, zodat ze er meteen een stuk beter uitzien. Ook is het mogelijk om oude foto’s, in een lage resolutie, tot 4x scherper te maken. Op die manier kan je blijven genieten van je oude foto’s.

De mogelijkheden zijn legio. Wie benieuwd is kan ze ontdekken in de Galaxy Enhance-X-app, die te downloaden is uit de Galaxy Store.

Uitgelicht artikel samsung galaxy s23 Samsung stelt grote update voor S23-telefoons uit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business