Samsung’s SOS-functie krijgt belangrijke update

Noodgeval
© Unsplash/Mat Napo
Gebruikers met een Galaxy S23-vlaggenschip krijgen met de grote update van juni ook toegang tot een belangrijke update voor Samsung's SOS-functie in Android.

Met drie of vijf klikken op de powerknop activeer je momenteel automatisch de Noodgevallen SOS-functie op Galaxy-toestellen. Met die functie ingeschakeld worden automatisch de hulpdiensten in het land waar je aanwezig bent gebeld. Verkeer je in een noodsituatie maar kun je zelf het scherm niet meer bedienen, dan krijg je zo alsnog toegang tot hulp. Tot voorkort kon je de functie wel zelf uitschakelen om te voorkomen dat je per ongeluk de hulpdiensten begon te bellen.

SOS-functie uitschakelen

Volgens SamMobile is dat na de beveiligingsupdate van juni voor de Galaxy S23 niet meer mogelijk. Met de update werd het SOS-menu aangepast en verdween de optie om deze uit te schakelen. Klik je na de update vijfmaal op de powerknop van je Galaxy S23-vlaggenschip, dan belt het toestel dus geheel automatisch de hulpdiensten. Wel kun je het gesprek nog binnen tien seconden annuleren, mocht je de SOS-functie per ongeluk hebben geïnitieerd.

Noodgevallen SOS functie OneUI
Links vind je het nieuwe ontwerp van het menu – © SamMobile

Momenteel is niet bekend of Samsung de knop met opzet verwijderde. Het is mogelijk dat de update van het menu leidde tot het per ongeluk verwijderen van de optie. Tegelijk zou Samsung er ook voor kunnen hebben gekozen de functie permanent in te schakelen om te voorkomen dat de functie niet toegankelijk is bij een noodgeval.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 FE Lancering Samsung Galaxy S23 FE is nabij

Om te voorkomen dat gebruikers zonder dit te weten de SOS-functie activeerden, laat Samsung ook steeds een geluidssignaal horen. Dit geluidssignaal herhaalt zich tot het aftellen is afgelopen. Dit kun je na de recente update in principe nog wel uitschakelen, maar is dus zeker af te raden.

Belangrijke camera-update

Onderdeel van de update is ook een plethora aan nieuwe camerafuncties voor de Galaxy S23-serie. Zo voegt Samsung onder meer 2x optische zoom toe aan zijn portretmodus. Ook heeft Samsung met de update gesleuteld aan de nachtfotografiemodus, autofocus, haptische feedback en animaties van de camera-app.

Voorlopig lijkt de update echter te zijn teruggetrokken. Woensdag raakte nog bekend dat de update technische problemen veroorzaakt. Uitleg bij de opgetreden bugs wordt niet gegeven. Bekend is dat de update – met een grootte van 2,2 GB – is teruggetrokken. Samsung wil de update pas herstarten als alle problemen zijn verholpen. Het is goed mogelijk dat dit pas begin juli het geval is. Het lijkt er dan ook op dat Samsung de beveiligingsupdate van juni moet overslaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business