PayPal laat je nu ook in België wachtwoordloos inloggen

PayPal
© PayPal
PayPal rolt zijn passkeys-functie wereldwijd uit. Eerder kon je enkel in de Verenigde Staten zonder wachtwoord inloggen.

PayPal kwam eind oktober op de proppen met passkeys-ondersteuning. Met de nieuwe standaard kun je wachtwoordloos inloggen. Zogenaamde passkeys, een standaard van de FIDO Alliance, vervangen immers het aloude wachtwoord. Om via deze standaard in te loggen maak je steeds gebruik van een biometrische verificatieoptie, zoals je vingerafdruk of een gezichtsscan. Hierdoor is de standaard niet te misbruiken op een manier zoals dat mogelijk is met tekstuele wachtwoorden.

De betaaldienst was alvast één van de eerste partijen om de FIDO-standaard te omarmen. In eerste instantie bleef die ondersteuning wel beperkt tot de Verenigde Staten. PayPal zegt de passkeys-optie ditmaal wel wereldwijd uit te rollen. Niet alle gebruikers kunnen meteen passkeys op hun account instellen. Daarvoor stuurt het per land aankondigingen voor uit. Een datum waarop alle Belgische PayPal-gebruikers aan de beurt zijn, is dus niet gekend.

Enkel op iOS en Android

Voorlopig werkt PayPal’s passkeys-functie wel enkel op mobiele apparaten. Bovendien kun je op die apparaten enkel de ondersteunde browsers gebruiken. Voor iOS is dit Safari en op Android werkt de passkeys-functie van de betaaldienst enkel via Chrome. Een bijkomende vereiste voor gebruikers op Android is dat zij minimaal Android 9 draaien.

Uitgelicht artikel Passkeys Dashlane Dashlane komt met passkeys-ondersteuning

Zowel toestellen met als zonder biometrische authenticatie ondersteunen de functie. Mogelijk geldt daarvoor wel dat op apparaten zonder biometrische beveiliging een extra authenticatielaag nodig is. Nadat de passkey is aangemaakt op Android of iOS moet het inloggen alvast vrij simpel verlopen. Als je terechtkomt op de PayPal-site kun je kiezen voor inloggen met passkeys. Vervolgens hoef je enkel de biometrische scan te doorlopen of beveiligingscode van je toestel in te vullen om in te loggen.

Hoewel de betaaldienst één van de grondleggers is van de passkeys-standaard, is het zeker niet de enige die wachtwoordloos inloggen ondersteunt. Volgens een lijst van 1Password bieden intussen 55 diensten de inlogoptie aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business