1Password-apps krijgen eindelijk accountmanagement-opties

1Password 8 op Android en iOS
© 1Password
Lang kon je je 1Password-account enkel beheren via de webbrowser. Met nieuwe updates voor de Android-, iOS- en desktop-apps kun je zulke zaken ook vanuit de apps regelen.

In eerste instantie gaat het slechts om enkele accountmanagement-opties, stelt 1Password. Het gaat onder meer om de optie om deelnameverzoeken tot Family-accounts te accepteren of weigeren. Via de apps kun je nu ook zelf familieleden uitnodigen tot de wachtwoordkluis. Eenmaal leden lid zijn van je familie, kan je voortaan ook in de gaten houden welke desktops en mobiele apparaten zij op het account aansluiten. Als beheerder kun je via de app ook bepaalde apparaten de toegang tot een wachtwoordkluis ontzeggen.

Uitgelicht artikel 1Password 8 op Android en iOS Geheel nieuw 1Password ontwerp arriveert op Android en iOS

De wachtwoordmanager zegt ook dat je het accountherstel-proces voor Family-leden kan starten via de app, en de status van afzonderlijke accounts kunt inzien. Vooralsnog lijken de managementopties voor non-Family-gebruikers behoorlijk achter te blijven. Er missen bovendien nog heel wat opties die wel in de browser beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld niet wisselen tussen 1Password-abonnementen. Ook opties als de befaamde vakantiemodus ontbreken nog in de apps van de dienst.

Focus op passkeys

Volgens 1Password zijn de accountmanagement-opties al beschikbaar op Android en de desktop. De iOS-app krijgt op korte termijn een update.

Het bedrijf lijkt zich intussen volop te focussen op passkeys. Ondersteuning daarvoor werd recent aan zijn mobiele apps toegevoegd. Naast die belangrijke update gebeurde er de voorbije maanden niet bijster veel bij de wachtwoordmanager. Nadat de apps verleden jaar een volledige redesign kregen – en de iOS-app eerder dit jaar wat sneller werd – bleef het relatief stil. Tegelijk laat het nu dus zien zeker niet stil te staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business