Galaxy Watch werkt niet met tattoos, oplossing onderweg

Galaxy Watch 5 kleuren
© Samsung
De sensoren op Samsung's Galaxy Watch-horloges blijken slecht te werken als je tattoos op je polsen hebt. Een oplossing is onderweg, aldus de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Samsung’s Galaxy Watch-horloges zijn niet uniek op dat vlak; alle smartwatches die gebruikmaken van optische sensoren om gezondheidsaspecten te monitoren, ondervinden dit probleem. Samsung lijkt wel één van de eerste fabrikanten die toezegt het probleem op te lossen.

Zoals gezegd doet het probleem zich voor op getatoeëerde polsen. De inkt die voor het tatoeëren wordt gebruikt, houdt volgens SamMobile het licht van optische sensoren tegen. Het licht van zulke sensoren werkt zodoende vele malen slechter bij gebruikers met getatoeëerde armen. Daardoor zijn metingen minder accuraat dan bij andere gebruikers. Zo nu en dan komt het bovendien niet eens tot metingen; de smartwatch weet dan niet dat hij wordt gedragen. Ook de draagsensor is namelijk van het optische soort.

Verbeterde draagdetectie

Voor gebruikers met tattoos is het dus altijd behelpen, en de vraag of ze überhaupt metingen van de gezondheidssensoren krijgen. Gebruikers met een Samsung Galaxy Watch zien daar later dit jaar een verbetering in, belooft de technologiegigant. Een moderator in de Samsung Community stelt dat het team verantwoordelijk voor de smartwatches werkt aan verbeterde draagdetectie. Die update moet in ‘de tweede helft van het jaar’ beschikbaar komen.

Een exacte datum wordt vooralsnog niet genoemd. Vermoed wordt dat de update beschikbaar komt na Galaxy Unpacked in juli, waar Samsung de Galaxy Watch 6 lanceert. Die smartwatches draaien op Wear OS 4 met One UI Watch 5 er bovenop. Vermoedelijk komt die softwarelaag meteen met de verbeterde draagdetectie. Wanneer de update naar oudere modellen als de Galaxy Watch 4, Watch 4 Classic en Watch 5 komt, is op dit punt nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business