Nieuws

Renders van Samsungs nieuwe foldables duiken op

Samsung Galaxy Z Flip 4 ter illustratie.
Er komen binnenkort weer heel wat interessante vouwbare telefoons op de markt. Onder andere van Google, OnePlus en Samsung verwachten we nieuwe foldables te zien.

Vooral voor Samsung begint de release stilaan dichterbij te komen, met het Galaxy Unpacked-evenement dat later deze maand plaatsvindt. Nieuwsgierigen moeten echter niet tot dan wachten om te weten hoe de smartphones eruit zien. Roland Quandt plaatst bij WinFuture een aantal officiële renders online die ons meteen wat details van de foldables tonen.

Z Fold 5

Zo is vrij duidelijk dat de Galaxy Z Fold 5 enorm hard op zijn voorganger lijkt. Aan de buitenkant valt er niet erg veel aan te zijn: de LED-flash kreeg een andere plek, maar dat is het eigenlijk zo wat. Niet dat de Z Fold 5 geen verbetering inhoudt tegenover de Fold 4. De nieuwe foldable gebruikt namelijk een waterdruppelscharnier waardoor de telefoon dunner wordt in de dichtgevouwen toestand.

Wat voor je winst je daar uit haalt? Volgens SmartPrix is de Fold 5 alvast een pak dunner dan zijn voorganger. Waar die nog 14,2 tot 15,8 mm groot was, is de Fold 5 nog slechts 13,4 mm dik in dichtgevouwen toestand.

Galaxy Z Flip 5

Officiële renders van de Samsung Galaxy Z Flip 5 verschenen een drietal weken geleden. Uit die beelden bleek al dat de Z Flip 5 een groter coverscherm krijgt. Op die manier moet Samsung niet onderdoen voor de Razr 40 Ultra van Motorola. Eerder was niet gekend hoe groot dat scherm juist zou zijn. OnLeaks houdt het nu op 3,4 inch.

Samsung onthult de foldables eind deze maand, op het Galaxy Unpacked-evenement. Voor meer technische details over de smartphones zullen we dus nog een aantal weken moeten wachten.

Uitgelicht artikel Samsung Unpacked 2023 join the flip side Galaxy Unpacked vindt plaats op 26 juli, dit weten we
Androidfoldablessamsungsmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen