Officiële renders Galaxy Z Flip 5 lekken uit

Samsung Galaxy Z Flip 5
© Unsplash
Eind juli onthult Samsung de Galaxy Z Flip 5. Van dat vouwbare toestel zijn ditmaal de eerste officiële renders gelekt.

Samsung bevestigde eerder deze maand dat het in juli de Galaxy Z Flip 5 en Z Fold 5 onthult. Over de specificaties en het design van de toestellen deed het echter geen uitspraken. Via MySmartPrice zien we nu alsnog voor het eerst het ontwerp van de Z Flip 5, Samsung’s nieuwste klaptelefoon. Frappant is dat het zelfs lijkt te gaan om officiële renders van de Zuid-Koreaanse technologiegigant.

De gelekte beelden bevestigen ons dat de Galaxy Z Flip 5 een geüpgraded coverscherm krijgt. Exacte afmetingen daarvan zijn niet bekend maar het lijkt in lijn met het 3,6-inch paneel op de Razr 40 Ultra van Motorola. Het paneel kreeg ook een speels design mee en loopt door langs de twee camera’s op de achterzijde.

Renders Galaxy Z Flip 5
© MySmartPrice

Het grotere scherm moet gebruikers de mogelijkheid bieden volledige Android-apps te draaien, net zoals dit mogelijk is op de Razr 40 Ultra. Deze week raakte al bekend dat Samsung samenwerkt met Google om apps te optimaliseren voor zijn coverscherm. Een volledige lijst met apps die straks over toegang tot dit scherm beschikken, is niet openbaar. Wel staat onder meer een Maps-integratie op de planning. Ook optimaliseerde Samsung zijn eigen toetsenbord voor het coverscherm. Zo hoef je niet meer te vertrouwen op standaardreacties die nu beschikbaar zijn op de Z Flip 4.

Nieuw waterdrop-scharnier

Op de renders zien we verder dat Samsung wederom opteert voor een vingerafdrukscanner in de powerknop. Wijzigingen van het scherm zijn helaas niet zichtbaar. Zo kunnen we ook niet bevestigen of Samsung inderdaad overstapt op een waterdruppel-scharnier. Verwacht wordt dat de Z Flip 5 wel overstapt naar dat type scharnier. Dit moet er onder andere voor zorgen dat het scherm vlakker kan sluiten én dat de vouwnaad minder zichtbaar is.

Verder is intussen gekend dat het toestel wordt aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Daaraan gekoppeld vind je 8 GB werk- en maximaal 256 GB opslaggeheugen. Het toestel bevat daarnaast een cameraopstelling met twee 12 MP-sensoren, is IP57 water- en stofbestendig en wordt geleverd met Android 13. Prijzen van de Z Flip 5 zijn vooralsnog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business