Nieuws

Ontwikkeling Evernote verhuist naar Europa na ontslagronde

Evernote
© iStock / Erikona
Jarenlang was Evernote een van de meest populaire notitie-apps die er te vinden waren. Inmiddels heeft de app het heel wat moeilijker.

In de begindagen van de smartphone, toen er nog niet bijzonder veel apps in de respectievelijke appwinkels te krijgen waren, was er Evernote. De notitie-app bleek van onschatbare waarde voor wie zijn digitale aantekeningen wat beter wilde organiseren. Evernote was een van de eerste App Store-successen. Jaren later blijkt er van dat succes niet veel over te blijven.

Afgelopen november werd de Evernote-app aangekocht door Bending Spoons, een app-ontwikkelaar vanuit Milaan. Kort na de overname schrapte de nieuwe eigenaar maar liefst 129 jobs. De redenering achter die beslissing was dezelfde als die bij Twitter: de app is niet winstgevend, dus moeten de personeelsuitgaven naar beneden. Vrijdag voerde Bending Spoons opnieuw een aantal ontslagen door, al wil het bedrijf niet kwijt om hoe veel banen het precies gaat. Als onderdeel van een nieuwe strategie wordt de ontwikkeling van de app naar Europa gehaald. In de VS en Chili, waar Evernote zijn wortels heeft, blijven na de ontslagronde van vrijdag niet veel werknemers over.

Eigenaar Bending Spoons heeft in ieder geval een goed oog in de zaak, nu ze naar Europa is overgeplaatst. Luca Ferrari, CEO van Bending Spoons, haalt aan dat de bedoelingen van de app even ambitieus zijn als ooit tevoren. Het nieuwe team zou “uitstekend in staat zijn om de kracht en expertise van de 400+ mensen bij Bending Spoons, waarvan velen sinds de overname aan Evernote werken, aan te wenden”. Wie getroffen wordt door de ontslagen, krijgt nog 16 weken loon, een bonus en een volledig jaar gezondheidsverzekering.

Vandaag de dag zijn er echter heel wat meer apps in de App Store en Play Store te krijgen. Evernote is dan ook niet meer de enige app die zich toelegt op notities. Of de app anno 2023 nog opgewassen is tegen concurrentie als Notion, Obsidian en Bear, zal mettertijd moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business