Tenways AGO T zet betaalbare e-bike markt op zijn kop

Tenways AGO T wit
© Tenways
Tenways’ AGO T zet de markt van betaalbare e-bikes op zijn kop. Voor 2.599 euro biedt hij hardware die we kennen van veel duurdere e-bikes.

Tenways werkt zich stilaan op naar hogere prijsklassen. De receptuur blijft echter onveranderd: high-end e-bikes, tegen betaalbare prijzen. Dat lijkt ook te gelden voor de vandaag onthulde AGO T, de tweede telg in Tenways’ AGO-reeks, na de AGO X. Waar de AGO X meer gericht was op avontuur en sportief gebruik, is de AGO T overduidelijk meer gericht op stadsgebruik. Dat zie je al meteen aan alle marketingmaterialen, die de e-bike in stadsverkeer plaatsen.

Ook kreeg de elektrische fiets een rechte zithouding mee, wat de meer recreatieve fietsers aanspreekt. Daarnaast legde Tenways de focus op onderhoudsarm fietsen. Op de AGO T vind je zodoende weer een Carbon-riemaandrijving en een versnellingsnaaf, in plaats van derailleurversnellingen. De naaf, een Enviolo City, zorgt er bovendien dat je naadloos schakelt. Ideaal voor ritten in én buiten de stad.

Tenways AGO T groen
© Tenways

Dat geldt ook voor de Bafang M420 middenmotor. Die laat je moeiteloos afstanden afleggen, ook buiten de bebouwde kom én op meer veeleisende klimmen. Met de 504 Wh uitneembare accu is een theoretisch bereik van 100 kilometer mogelijk. Neem dat wel altijd met een korreltje zout; de daadwerkelijk haalbare autonomie is zeer afhankelijk van de weers- en ritomstandigheden.

Geveerde zadelpen en voorvork

Tenways’ AGO T beschikt verder over vering om het comfortniveau nog verder op te tillen. Zowel de voorvork (die ook over lock-out beschikt) als de zadelpen zijn geveerd. De vering in de voorvork kun je daarbij nog naar wens instellen, of dus geheel stoppen als je liever zonder vering rondrijdt.

Integratie met Tenways-app

Net als eender welke Tenways-fiets, kun je de AGO T bedienen vanuit zijn bijbehorende app. Ideaal is dat het scherm voorop de AGO T ook als navigatiedisplay kan dienen. Hiervoor hoef je enkel een route in te plannen via de Tenways-app. De navigatiedata wordt vervolgens draadloos verstuurd naar het display.

Tenways AGO T app
© Tenways

Via het scherm lees je ook steeds je snelheid, actieradius en ritstatistieken af. Met de Tenways-app kun je ook telkens zulke ritten laten vastleggen.

Betaalbare premium e-bike

Tenways begeeft zich met de AGO T in een beduidend hogere prijsklasse dan met de CGO-reeks. Tegelijk is de fiets schappelijk geprijsd: hij kost momenteel 2.599 euro. Aan dat prijspunt vinden we meestal instap e-bikes, vaak met een pak minder vermogen, zonder vering en op een app hoef je op dit prijspunt al helemaal niet te rekenen. Daar gaat Tenways nu dus aan voorbij. Overigens levert de Nederlandse fietsfabrikant zijn e-bikes wel zonder slot: dat moet je dus nog zelf aanschaffen.

Je bestelt de Tenways AGO T eenvoudig via hun website. Tenways komt nu tijdelijk ook met een introductieactie: het bedrijf geeft 100 euro korting op de eerste 100 bestellingen van de AGO T. Wees er dus snel bij!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business