Lanceringsdatum Sony WF-1000XM5 is bekend

Sony WF-1000XM5 renders
© Sony
Sony heeft op 24 juli een event gepland voor een nieuw audioproduct. Verwacht wordt dat Sony op die datum de WF-1000XM5 in-ear hoofdtelefoon lanceert.

Sony Electronics plaatste dinsdag een teaser voor een nieuw audioproduct op zijn Twitteraccount. Vermoedelijk gaat het om een teaser voor de nieuwe WF-1000XM5 in-ear hoofdtelefoon. Dat sluit ook aan bij de tekst van de tweet: “For the silence. For the sound.” (voor de stilte, voor het geluid). Sony meldt in de afbeelding bij de tweet dat op 24 juli een nieuw audioproduct wordt onthuld, en stelt meteen dat het om de ‘beste stilte’ gaat, doelend op de ANC-functie van de in-ears.

Hoewel het niet zeker is dat Sony op 24 juli daadwerkelijk de WF-1000XM5 lanceert, ligt dat wel in lijn met eerdere geruchten. Er wordt al enige weken gewacht op de definitieve lancering van Sony’s nieuwe high-end in-ears. Bovendien loopt in augustus de vertrouwelijkheidstermijn af bij de FCC. De Amerikaanse keuringsinstantie mag dan alle beelden en specificaties van de in-ear hoofdtelefoon publiceren.

Compactere oortjes

Wat verder vertrouwen wekt dat het om de WF-1000XM5 gaat, is de vluchtige blik op de oortjes. De afwerking op de teaser ligt in lijn met gelekte renders van Sony’s oortjes. Bevestiging dat de oortjes – zoals uit de renders bleek – veel compacter zijn dan de WF-1000XM5, krijgen we vooralsnog niet. Dat lijkt wel één van de voornaamste verbeteringen van de aanstaande in-ear hoofdtelefoons.

Verder wordt verwacht dat de audiokwaliteit is verbeterd. Daarvoor zou Sony 8,4mm Dynamic Driver X-drivers inzetten. Onder de motorkap vind je twee Sony co-processoren aanwezig om microfoondata van de zes aanwezige microfoons (drie per oortje) te verwerken voor de ANC-functionaliteit. De prestaties van het ruisonderdrukking-systeem moet wederom één van Sony’s sterke punten zijn, in lijn met voorgaande WF-generaties.

Batterijduur blijft gelijk

Qua batterijduur zou Sony deze generatie geen wezenlijke verbeteringen bieden. Volgens eerder gelekte details blijft die steken op 24 uur. Snelladen is ook present, met één uur luisterplezier na drie minuten in de laadcase. De oortjes ondersteunen verder Bluetooth 5.3 en multipoint-verbindingen.

Tot slot rekent Sony een forse prijs voor zijn nieuwe in-ears. De Sony WF-1000XM5 moeten 319,99 euro kosten, becijferde Roland Quandt eerder. Wanneer de oortjes in de winkelschappen liggen, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business