Nieuws

WhatsApp hertekent notificaties voor spraakoproepen

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp wordt in eerste instantie voornamelijk gebruikt om berichten te versturen. Het is ook mogelijk om te bellen in de applicatie – en dat maakt WhatsApp nu aangenamer.

Meerbepaald gaat het om een verandering die nu al zichtbaar is in de laatste update voor de Android-bètaversies. Daar zien WhatsApp-gebruikers, wanneer ze via de app gebeld worden, een nieuwe melding verschijnen. Of liever: een melding die ze altijd al zagen verschijnen, zien ze nu plotseling in een nieuw jasje opduiken.

WhatsApp heeft de melding die je krijgt wanneer je gebeld wordt, namelijk helemaal omgetoverd. In de nieuwe notificatie zie je de naam van de beller in grote letters, met de naam van de chatapplicatie achter. Zo weet je meteen wie je belt, en via welke dienst hij of zij dat doet.

De nieuwe melding. Beeld via WaBetaInfo.

Daarnaast voegt WhatsApp een klassiek icoontje van een telefoon toe. Dat icoontje moet, naast de woorden ‘decline’ en ‘accept’, duidelijker maken wat de knoppen in de melding precies doen. Hint: met de knoppen kan je oproepen meteen accepteren of weigeren. In het verleden veranderden de kleuren van de knoppen al eens, wat gebruikers verward zou hebben. De icoontjes moeten ervoor zorgen dat er geen verwarring meer mogelijk is.

WhatsApp-updates

WhatsApp komt continu met veranderingen en verbeteringen. Een groot deel daarvan vinden plaats in het chatgedeelte van de populaire applicatie. Toch sleutelt moederbedrijf Meta ook aan de appervaring tijdens het bellen. Daar is de deze update een uitstekend voorbeeld van.

Eerder voegde Meta ook opties toe om onbekende bellers stil te houden. Met die functie kunnen gebruikers die niet in je contactenlijst staan je niet bellen en hou je dus effectief spamoproepen via WhatsApp tegen. Om die functie in te schakelen, navigeer je naar je naar het tabblad ‘Privacy’ in de instellingen van WhatsApp. Daar kan je de spamfilter meteen inschakelen onder het menu ‘oproepen’.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp voegt directe videoberichten toe aan iOS- en Android-app

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business