Nieuws

Gmail-app ziet geen e-mails binnenlopen

gmail
© iStock / stockcam
Verwacht je de komende dagen een belangrijke e-mail? Vermijd de Android-app van Gmail dan tijdelijk. Wie die gebruikt, ziet zijn e-mails niet aankomen.

Het probleem speelt sinds vrijdag: links en rechts rapporteren Gmail-gebruikers dat hun e-mails niet meer aankomen in hun mailbox. Gebruikers merkten het probleem op nadat de applicatie een beperkt aantal of zelfs geen pushmeldingen over binnengelopen berichten meer verstuurde. Ook op sociale media en in de Google Play Store klagen verschillende mensen over het probleem met de Gmail-app.

Google, de uitgever van de app, heeft intussen weet van het probleem, al kan het bedrijf niet precies aanduiden wat de oorzaak is. Dat de app-update van afgelopen vrijdag er voor iets tussen zat, lijkt inmiddels logisch. Dan nog is het echter moeilijk om te bepalen waar het probleem zit. Het feit dat telefoons van verschillende merken, of ze nu jong of oud zijn, last hebben van het probleem, maakt het niet makkelijker om de oorzaak te bepalen.

Tijdelijke oplossing

Zo lang Google niet met een update komt, moet je creatief zijn om je mails te kunnen lezen. Sommige gebruikers zeggen dat hun Gmail-app weer werkt nadat ze de update verwijderden. Ook gebruikers die de cache legen, kunnen hun e-mailberichten weer gewoon ontvangen. Wil je een app die voor de volle honderd percent werkt? Kies dan tijdelijk voor de webversie van Gmail: daar komen alle berichten namelijk nog wel aan. Ook in andere mail-apps komen berichten gewoon aan.

Heb je zelf geen last van het probleem? Dat kan: niet alle Androidgebruikers lijken last te hebben van het probleem. Hoe dat precies komt blijkt, net als de precieze oorzaak van de storing, moeilijk om te bepalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business