Nieuws

Mobiele Gmail-app krijgt eindelijk vertaalfunctie

Gmail
© Unsplash / Solen Feyissa
Een e-mail in een vreemde taal? Weldra kan je hem gewoon in de Gmail-app laten vertalen en meteen lezen.

Een vertaalfunctie is een van de betere functies die in browsers ingewerkt zit. Het is internet is wereldwijd en dus zijn er veel talen te vinden. Google heeft nu door dat al die talen ook in e-mails te vinden zijn. Voorheen was het niet bijzonder evident om een anderstalige mail te lezen op je smartphone. Daar brengt de Gmail-app voor Android en iOS nu verandering in.

Die app laat sinds kort namelijk een banner zien boven anderstalige e-mails. Die zal je, Google Translate-gewijs, voorstellen om de e-mail naar je moedertaal te vertalen. Klik je op de banner? Dan verandert de tekst van de e-mail meteen naar een taal die je wel kent of vlot kan lezen. Door een tweede keer op de banner te duwen kan je het originele bericht weer bekijken – wat handig is al je niet zeker bent dat de machinevertaling 100% klopt. Je kan er bovendien ook voor kiezen om bepaalde talen in de toekomst automatisch om te laten zetten.

De vertaalfunctie in actie. © Google

De functie verschijnt wel enkel wanneer je een mail ontvangt in een andere taal dan je als taal voor Gmail hebt ingesteld. Die weergavetaal kan je makkelijk instellen via de webapplicatie van Gmail – de verandering zal automatisch doorgevoerd worden op je smartphone.

Zie je de functie toch niet staan, maar wil je een e-mail wel graag vertalen? Klik dan, terwijl je het e-mailbericht geopend hebt, rechtsboven op de drie bolletjes. Daar kan je alsnog kiezen om de vertaalfunctie te activeren.

De automatische vertalingen in Gmail worden vanaf vandaag uitgerold op Android-apparaten. iOS-gebruikers moeten nog even wachten: voor hen verschijnt de optie in de komende weken, vanaf 21 augustus.

Uitgelicht artikel gmail Gmail-app ziet geen e-mails binnenlopen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business