Nieuws

Android 14 bèta 5 zet alle puntjes op de i

Android 14
© Google
Android 14 zit er stilaan aan te komen, maar eerst wil Google alle puntjes op de i zetten. Dat doet het met Android 14 Bèta 5, de laatste bètaversie vooraleer het besturingssysteem naar het grote publiek komt.

Met de laatste bètaversie van Android 14 probeert Google nog een laatste keer om alle plooien glad te strijken. In tegenstelling tot bij vorige bèta’s komen er nu dus geen nieuwe functies beschikbaar. Nu is het vooral Google dat alle kleine en grote mankementen uit zijn software probeert te halen – en dat zijn er heel wat.

Zo zijn er oplossingen gevonden voor een probleem waarbij het scannen naar beschikbare wifi-signalen te veel batterij verbruikte en voor een probleem waarbij het vingerdruksensor-icoon niet verscheen om je smartphone te ontgrendelen. Problemen met de launcher, die ervoor zorgden dat je telefoon telkens crashte? Ook die zouden opgelost moeten zijn. Dat je batterij leegloopt tijdens het kijken van een video en alle problemen tijdens het wisselen van de audio-uitvoer? Die zouden met Android 14 Bèta 5 eindelijk tot het verleden moeten behoren.

Sommige probleemoplossingen zijn specifiek voor Google Pixel-apparaten. Die telefoons hadden het probleem dat ze geen verbinding konden maken met een aantal routers. Ook voor de knoppen op een Pixel Fold kwam Google met een oplossing: die bleken na het op- en uitvouwen nogal eens van plek veranderd te zijn.

Er zitten heel wat fixes en andere probleemoplossingen in de nieuwste Android-bèta, maar niet echt nieuwe functies. Echte veranderingen zijn er vooral voor ontwikkelaars. Met de nieuwe Platform Stable-bètaversie werden ook meteen de ontwikkelaars-API’s geüpdatet naar hun finale versie. Die kunnen ontwikkelaars gebruiken om ervoor te zorgen dat hun apps goed samenwerken met Android 14.

Uitgelicht artikel Android-logo Bug laat Android-telefoons op afstand overnemen

Beschikbaarheid

De nieuwe bètaversie is meteen beschikbaar voor Pixel-toestellen: Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Tablet, and Pixel Fold. Ook met de Android-emulator kan je al een eerste kijkje gaan nemen naar het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business