Nieuws

iPhone SE 4 zal op iPhone 14 lijken, schuifschakelaar en camera’s verdwijnen

iPhone SE 4
© Jon Prosser
Het duurt nog even voor de iPhone SE 4 beschikbaar is. Links en rechts worden al wel details over het toestel gedeeld.

De volgende iPhone SE, het budgetmodel van de populaire Apple-smartphones, zal afgeleid zijn van de iPhone 14. Dat zegt X-gebruiker @URedditor, ook wel gekend als ‘Unknownz21’. SE-varianten van de iPhones kregen in het verleden vaker een behuizing die reeds voor een andere telefoon gebruikt werd. Zo kreeg de huidige iPhone SE dezelfde behuizing als de iPhone 13.

Met het lek bevestigt @URedditor het vermoeden van Apple-analyst Ming-Chi Kuo. Die zei eerder ook al dat de volgende iPhone SE op de iPhone 14 zal lijken. Met andere woorden: het toestel krijgt een 6,1-inch OLED-display en flink dunnere randen dan nu het geval is. Ter vergelijking: het huidige model heeft een LCD-scherm van 4,7 inch inch waar flinke randen omheen zitten.

De behuizing van de iPhone SE 4 maakt wel plaats voor een usb-c-poort, in plaats van de Lightning-poort die je vandaag op de 14 terugvindt. Een knop met ingewerkte vingerafdrukscanner is niet aanwezig: de volgende SE zal dan ook Face ID ondersteunen. Bovendien zou de aankomende SE-variant de eerste Apple-smartphone met een in-huis ontwikkelde 5G-modem moeten worden.

Actieknop

De SE 4 wordt echter niet volledig hetzelfde als de iPhone 14. Op de plek waar je momenteel nog de vertrouwde schuifschakelaar vindt, zou namelijk een actieknop komen te zitten. Aan deze knop kan je eender welke functie toewijzen die je maar wilt.

Opmerkelijk is dat diezelfde knop ook op de iPhone 15 zal zitten, maar niet op alle modellen. Enkel de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zullen die nieuwe actieknop krijgen; het basismodel en het Plus-model zouden het voorlopig op een schuifschakelaar houden. Op die manier kan Apple variatie in het aanbod houden én zorgt het merk er meteen voor dat er genoeg verschillen tussen de iPhone 15 en iPhone SE zitten.

Tot slot zou de vernieuwde budgetsmartphone op nog een ander punt afwijken van de iPhone 14. De budgettelefoon zou namelijk maar twee camera’s krijgen: eentje langs de voorkant en eentje langs de achterkant.  

Beschikbaarheid

Er zit nog wel wat tijd tussen nu en de lancering van die volgende iPhone SE: de smartphone zou pas in 2025 gelanceerd worden. Er kan dus nog heel wat veranderen in de opstelling van het toestel.

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? De meest recente iPhone SE werd in maart 2022 gelanceerd en is ook vandaag nog een goede optie voor wie zijn broek niet wil scheuren aan een nieuwe Apple-smartphone.

Uitgelicht artikel Batterygate Volgende iPhone SE krijgt Chinees beeldscherm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business