Nieuws

Galaxy S23-serie ontvangt belangrijke zoom-upgrade

samsung galaxy s23
© Samsung
Samsungs Galaxy S23-serie ontvangt tezamen met de beveiligingspatches van augustus een grote camera-update. Nieuw is onder meer de 2x-zoomknop.

High-end Samsung-smartphones ontvangen maandelijks beveiligingspatches. Meestal bevat zo’n update enkel de hoognodige zaken: patches en enkele bugoplossingen. In augustus brengt Samsung echter ook een update voor de camera’s van de Galaxy S23-serie mee. Het bedrijf lichtte de wijzigingen woensdag toe op de Koreaanse Samsung Community.

Samsung bracht in totaal een tiental camera- en galerijverbeteringen mee met de update. De focus ligt hierbij overduidelijk op de zoomfuncties van de gehele Galaxy S23-range. Een eerste functie is de eerder benoemde knop om tweemaal te zoomen. Hiervoor knipt Samsung naar eigen zeggen foto’s bij van de camerasensor met de hoogste resolutie. Dit zou resulteren in ‘beeldkwaliteit op optische lensniveau’, aldus de fabrikant.

Galaxy S23 Ultra-gebruikers zien de optie ook verschijnen in de Super Steady-videomodus. Dit moet wel handmatig worden ingeschakeld. Voor hen biedt de update nog een andere belangrijke zoom-upgrade. Zoomfoto’s tot 20x zoom tonen volgens Ice Universe meer detail dan voorheen.

Einde van bananagate

Met de update zou Samsung verder de bananagate hebben opgelost. Berichten rond dat probleem doken voor het eerst in maart op. Gebruikers melden dat de camera’s van de Galaxy S23 en Galaxy S23+ onder bepaalde omstandigheden een banaanvormige waas creëerden. Over de oorzaak van de wazige vorm was tot op heden niets gekend.

“De focuspositie is aangepast om perifere beeldonscherpte te verminderen bij het fotograferen van onderwerpen van dichtbij in de achterste fotomodus van de S23- en S23+-modellen”, klinkt het. Het bedrijf spreekt zelf niet van banaanvormige waas, en het is daarmee ook nog onduidelijk of hiermee werkelijk alle problemen geweken zijn. Dit zal mettertijd moeten blijken.

Verbeterde belichting

In de updatenotities spreekt het bedrijf ten slotte van enkele kleine optimalisaties voor de belichting, bestandsformaat en bewegingsonscherpte.

Uitgelicht artikel Maanfoto's Samsung Samsung weerlegt claims over ‘neppe maanfoto’s’

De uitrol van de beveiligingspatches van augustus is inmiddels van start gegaan. Het is goed mogelijk dat ook jouw Galaxy S23, S23+ of S23 Ultra de update op korte termijn ontvangt. Vaak duurt de volledige uitrol enkele weken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business