Nieuws

Tinder laat tool voor backgroundchecks varen 

Tinder
© Tinder
Garbo, de tool die Tinder-eigenaar Match Group gebruikt voor backgroundchecks op zijn platformen, verdwijnt. Eind augustus zet Match de samenwerking stop.

Een woordvoerder van de Matchgroep bezorgde een verklaring aan de redactie van Engadget. “De Match Group heeft de voorbije jaren grondig geïnvesteerd in de veiligheid over al zijn platformen heen en zal dat blijven doen. Van features als ‘Ben je zeker?’ en ‘Stoort dit jou?’, tot backgroundchecks: we hebben tools aangeboden die geen enkel ander datingplatform heeft. We gaan dan ook die voortrekkersrol blijven spelen en investeren en werken aan tools die gebruikers meer informatie en controle geven over met wie ze connecteren op onze platformen”, klinkt het.

Tinder zoekt nieuwe partner

Match Group geeft te kennen dat ze een nieuwe partner aan het zoeken zijn om gebruikers te blijven beschermen tegen mogelijk geweld. “Hoewel we teleurgesteld zijn dat we niet tot een akkoord zijn gekomen met Garbo, zijn we intussen wel in gesprek met alternatieve providers. We zullen snel een nieuw partnerschap kunnen aankondigen”, aldus de datingreus.

“De meeste techbedrijven zien vertrouwen en veiligheid enkel als goeie PR”, reageert Garbo-oprichtster en CEO Kathryn Kosmides aan The Wall Street Journal. “Ik focus met Garbo liever op onze andere projecten, dan onze visie te laten gebruiken voor de marketingdoeleinden van grote bedrijven.” Volgens Kosmides komt er een einde aan de samenwerking met Match Group door een reeks meningsverschillen bij de verschillende datingplatformen. Er zou ook discussie ontstaan zijn over betalingen aan Garbo en de manier waarop de tool ingezet werd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business