Nieuws

Gmail laat je e-mails vertalen in Android- en iOS-app

e-mails vertalen
© iStock.com
In de Gmail-app voor Android en iOS kan je voortaan e-mails laten vertalen. Google is die functie beginnen uitrollen.

Als je momenteel een e-mail binnenkrijgt in een vreemde taal die je niet begrijpt, moet je de tekst nog handmatig door Google Translate halen of een beroep doen op een andere vertaalapp. Gek, als je weet dat Google de technologie dus gewoon voorhanden heeft. Google Translate werd nu eindelijk ingebouwd in Gmail, zo meldt 9to5Google.

E-mails vertalen

Je vindt de vertaaloptie straks terug achter de menu-opties (de drie puntjes) wanneer je een e-mail hebt openstaan in de Android- of iOS-app van Gmail. Een e-mail vertalen kan voortaan dus gewoon in de Gmail-omgeving, zodat je niet meer tussen apps moet zitten wisselen.

© Abner Li/9to5Google

Zoals zo vaak bij de uitrol van nieuwe features, krijgen niet alle gebruikers de nieuwe functie al meteen. Op onze smartphone verscheen de vertaalfunctie op het moment van schrijven nog niet. Zodra die voor jouw toestel beschikbaar is, toont de Gmail-app een banner met de optie om de vertaalinstellingen voor jou te regelen. Wellicht zal dat sterk vergelijkbaar zijn met de manier waarop Chrome voor smartphones vertaalsuggesties doet.

Uitgelicht artikel Google Maps update Google Maps krijgt kleine maar verwarrende update

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business