Nieuws

Google Maps krijgt kleine maar verwarrende update

Google Maps update
© iStock / Kanawa_Studio
Google Maps krijgt een kleine update. Die kleine update kan echter flink verwarrend zijn voor wie niet goed oplet tijdens het openen van de app.

Google verandert namelijk de manier waarop je de boven- en onderbalk kan verbergen. De verandering is merkbaar op zowel iOS- als Android-apparaten. Niet iedereen is een even grote fan van de nieuwe Google Maps-update: de navigatie-app wordt er namelijk iets minder intuïtief door.

Waar je voorheen het scherm maar hoefde aan te tikken om de zoekbalk en de informatiekaart onderaan te verbergen, moet je nu een andere handeling stellen. De eerste keer dat je de Google Maps-applicatie opent krijg je daarvan een kleine melding. Die melding vertelt je wat je dan nu wel moet doen om alles te verbergen: naar boven swipen vanaf de zoekbalk. Niet alle gebruikers krijgen of zien deze melding, wat de situatie voor gebruikers alleen maar verwarrender maakt.  

Probeer je een onverstoorde weergave te krijgen door op het scherm te tikken? Dat zal niet meer werken. In plaats daarvan plaats je steeds nieuwe pinnetjes op de kaart. Voorheen moest je de kaart daarvoor lang ingedrukt houden. Die gewoonte kan je voorlopig echter blijven aanhouden: zowel bij een lange als een korte aanraking verschijnt er een markeerder op de kaart.

Om de verandering nog wat minder intuïtief te maken: soms zal je zelfs twee keer moeten swipen om alleen de kaart te zien. Staat de “ontdek”-balk onder de zoekbalk? Dan zal je eerste swipe die balk wegtoveren. Voor de zoekbalk zul je nog een tweede keer omhoog moeten swipen. Om de zoekbalk terug in beeld te krijgen moet je dan weer wel een enkele keer op het scherm tikken.

Een vooruitgang kunnen we de nieuwste Google Maps-update niet noemen. De vraag blijft echter of er een reden achter de verandering zit. Plant Google een nieuwe functie voor Maps waardoor de swipe-beweging praktisch nut krijgt? Voorlopig is er niets dat daarop wijst.

Uitgelicht artikel Google Maps op Android Auto Google Maps op Android Auto krijgt zijbalk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business