Nieuws

Fairphone 5 wordt op 30 augustus gelanceerd

Fairphone
© Fairphone
Fairphones aanstaande smartphone, de Fairphone 5, wordt vermoedelijk op 30 augustus aangekondigd. Het merk teaset de smartphone inmiddels op zijn website.

Veel details over de smartphone geeft Fairphone niet vrij in de teaser. Op de teaserpagina meldt de Nederlandse fabrikant enkel dat “er iets nieuws aankomt”. Meer specifiek komt dat ‘nieuws’ uit op woensdag 30 augustus. Dat het om een vijfde Fairphone-smartphone gaat, staat wel vast. Een GIF op de webpagina toont een smartphonebatterij met daarop de lanceringsdatum.

Ook bevat de pagina een afbeelding met de schroeven van een smartphone. Fairphone staat bekend om zijn makkelijk te repareren telefoons. De link met smartphones wordt nog verder aangezet door de smartphone-omlijning rond de schroeven. Waar gebruikers dus zeker en vast op kunnen rekenen is een smartphone die zich gemakkelijk laat repareren.

Eerdere renders van de Fairphone 5 hebben dit detail reeds bevestigd. Daaruit bleek dat in elk geval de batterij, camera’s, oplaadpoort, het scherm en de speakers vervangen kunnen worden. Hiervoor zijn ook geen specialistische tools vereist. Zo lijmt Fairphone de batterijen in zijn telefoons ook niet vast aan het frame. Verwacht wordt dat dit op het nieuwe model niet verandert.

Kleine(re) upgrade

Het reparatiegemak sluit aan bij Fairphones duurzame doelstellingen. Het merk zet vol in op het verlengen van de levensduur van zijn telefoons. Wat daar eveneens bij aansluit is de updateduur van de aanstormende smartphone. Het Britse BT lekte uit dat de fabrikant tot en met 2031 software-updates voorziet.

Op andere vlakken lijkt de Fairphone 5 een kleine upgrade tegenover zijn voorganger. Het toestel maakt gebruik van een Snapdragon 782G-chipset, 8 GB RAM en minstens 128 GB opslag. Wel krijgt het toestel ook een variant met 256 GB opslag, voor wie net iets meer van zijn opslag verlangt. De telefoon biedt ten slotte drie 50 MP-camera’s, waaronder een hoofd-, groothoek- en selfiecamera.

Prijs nog onbekend

Verwacht wordt dat de telefoon dus op 30 augustus wordt gelanceerd. Tegen welke prijzen het toestel daarna wordt aangeboden, komt eveneens op die datum naar buiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business