Nieuws

Microsoft lanceert Edge for Business: internetbrowser voor zakelijk gebruik

Edge
© Microsoft
Vandaag is een drukke dag voor IT’ers: Microsoft lanceert namelijk Edge for Business, de zakelijke variant van de Edge-webbrowser.

Microsoft had de zakelijke versie van zijn Edge-browser al voorgesteld tijdens het Build-evenement. Nu maakt het bedrijf bekend dat de zakelijke browser beschikbaar is op alle platformen, zo lang je er de gewone versie van Edge ook al op kon installeren. Het gaat daarbij niet enkel om pc’s: ook mobiele apparaten krijgen meteen toegang tot Edge for Business. Alle functies die je kent uit de reguliere versie van de browser blijven beschikbaar.

Met de nieuwe browser wil Microsoft de lijn tussen werk en privé opnieuw duidelijk maken. Door hybride werken is die grens gaandeweg vervaagd: surfen voor het werk of privé-opzoekingen gebeuren doorgaans in dezelfde browser, die de werknemer zelf kiest. Bedrijven moeten dus niet de veiligheid van één browser in het oog houden, maar wel van verschillende browsers. Op die problemen speelt Microsoft met de nieuwe browser in: werknemers kunnen hun privé-opzoekingen doen in een apart venster en kunnen veilig met hun werk verder. Werk en privé zitten niet alleen in een apart venster, maar krijgen ook verschillende cache- en opslaglocaties. Op die manier blijven je werkgegevens steeds veilig opgeslagen.  

Drukke dag

Waarom het dan zo’n drukke dag wordt voor IT’ers? Zouden zij niet net minder werk moeten hebben met de release vandaag? Gebruikers die inloggen via Entra ID (voorheen heette dat portaal nog Azure Active Directory of Azure AD) worden automatisch overgezet naar Edge for Business. Gebruikers zullen die verandering zien door het briefkoffertje dat plots naast het Edge-logo prijkt wanneer je een werkvenster open hebt staan.

Ongetwijfeld zullen IT’ers vandaag meerdere keren moeten vertellen dat er niets eigenaardigs aan de hand is, maar dat het om een update bij Microsoft gaat. Alle policies, instellingen en configuraties die werden ingesteld worden wel gewoon overgezet naar Edge for Business. Toch nog een beleid bijschaven of wijzigen? Dat kan vanaf nu in de Microsoft Edge Management service.

Uitgelicht artikel Microsoft Edge Microsoft Edge behandelt Chrome-installatietool als malware
browsersbusinessedgeinternetmicrosoftMicrosoft Edge for Business

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals