Nieuws

Google Translate krijgt ‘face-to-face’-modus en nieuwe interface

Google Translate update
© iStock / 5./15 WEST
Vreemde talen: sommigen onder ons gaat het beter af dan anderen. Gelukkig is er altijd Google Translate. Die app verbetert nu de manier waarop je in echte conversaties de taalbarrière kan overstijgen.

Google biedt al een tijdje de mogelijkheid om gesprekken in real-time te laten vertalen. Je hoeft er slechts de Google Translate-app bij te nemen en op het microfoon-icoon te duwen. Nadeel aan die functie is wel dat slechts één persoon zicht heeft op wat Google precies vertaalt – je gesprekspartner ziet de vertaling niet, of moet die ondersteboven proberen lezen.

Dat maakt de functie lastiger in gebruik dan de bedoeling is. X-gebruiker @AssembleDebug spotte echter een aantal updates in de vertaalapplicatie van Google. Eén van die updates is de zogenaamde ‘face-to-face’-modus. Activeer je die modus? Dan wordt het smartphonescherm in twee gesplitst en deels ondersteboven gekeerd. Zit je over iemand die een vreemde taal spreekt? Dan kan je die functie gebruiken om alles in real-time te laten vertalen, terwijl beide gesprekspartners de vertalingen van Google kunnen nakijken en eventueel corrigeren.

Met de nieuwe face-to-face-modus hoef je je telefoon dus niet door te geven om elkaar te verstaan: je kan die gewoon tussen jezelf en je gesprekspartner houden. Op die manier maakt Google het leven heel wat makkelijker voor wie tegen vreemde talen aanbotst.

De face-to-face-modus is momenteel nog niet live. Die verandering zal je kunnen zien in versie 7.12 van de vertaalapp voor Android. Of de functie ook naar iPhones komt? Daarover wordt niets gezegd. Het lijkt in ieder geval niet onwaarschijnlijk dat ook iOS-gebruikers binnenkort ook gebruik kunnen maken van de handige conversatietool.

Andere updates

Verder komen er nog enkele andere updates naar Google Translate. Zo krijgt de interface een aantal wijzigingen te verduren. Vooral in het spraakdepartement lijkt Google functies toe te voegen. Zo zal de vertaalapp binnenkort in staat zijn om automatisch gesproken talen te herkennen. Ook zal je een functie kunnen inschakelen waarmee vertalingen automatisch nagelezen worden. Wil je langere teksten inspreken om te laten vertalen? Ook daarvoor ontgrendelt Google binnenkort de ondersteuning.

Uitgelicht artikel Google Translate op iOS Google Translate op iOS krijgt Material You-sausje
appsgooglegoogle translatemobielsmartphonesupdate

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen