Nieuws

Google Translate op iOS krijgt Material You-sausje

Google Translate op iOS
Google Translate voor iOS krijgt ditmaal ook het Material You-ontwerp. Google rolde dit ontwerp al in 2021 naar de Translate-app voor Android.

Google kondigde in februari een reeks updates aan voor zijn Translate-dienst. Een van de wijzigingen ging over de Google Translate-app voor iPhones en iPads. Eindelijk zou de zoekgigant een nieuw likje verf uitrollen naar de app voor iOS en iPadOS. Een update die inmiddels bijna anderhalf jaar geleden voor de Android-app werd uitgerold. Opmerkelijk is alvast dat Google Translate (vooralsnog) de eerste app van de zoekgigant op iOS is die het nieuwe likje verf krijgt.

Open je de vernieuwde app dan valt meteen het Material You-design op. Tegelijk pakte Google ook de opbouw van de applicatie aan. De navigatieknoppen onderaan het scherm maken in het nieuwe ontwerp plaats voor invoerknoppen via gesprekken, microfoons en de camera’s op je toestel. Verder valt op dat de knoppen voor het instellen van de talen naar beneden zijn opgeschoven, vermoedelijk om je wat handgymnastiek te besparen bij het gebruik van (steeds grotere) smartphones.

Vraag je je inmiddels af waar de opgeslagen vertalingen zijn gebleven? Google verplaatste die naar de linkerbovenhoek achter het ‘favorieten’-icoontje. Vertaalgeschiedenis is ook aanwezig. Om dit te benaderen hoeven gebruikers enkel rechtsboven op het profielicoon te klikken, of omlaag te vegen in het tekstvak op het startscherm.

Geen wisselende kleurpatronen

Material You staat op Android bekend voor zijn achtergrond-gebaseerde kleurpatronen. Wordt de achtergrond van het startscherm aangepast, dan wijzigen de kleuren van de interface mee met het kleurenpatroon van de afbeelding. Voor iOS-gebruikers werkt dit echter niet, waardoor de Material You-interface zijn standaardkleuren behoudt; in het geval van Translate dus Google blauw.

Andere aspecten van de Material You-designtaal staan wel overeind. Het ontwerp is dus gericht op vlakke elementen met grote knoppen. Enerzijds leidt dit volgens Google tot meer cohesie tussen de verschillende diensten van het bedrijf, terwijl apps anderzijds toegankelijker moeten worden.

Wanneer jij de Material You-update ziet verschijnen hangt af van de A/B-uitrolgoden. Google heeft de benodigde software namelijk al uitgerold met Google Translate 7.0 voor iOS. Die update werd de voorbije weken uitgerold. De nieuwe interface wordt nu gefaseerd ingeschakeld voor gebruikers. De nieuwe interface laat dus mogelijk nog enkele uren, dagen of weken op zich laten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business