Nieuws

Nintendo vindt oplossing voor drift op Joy-Cons

Joy-con
© Unsplash / Magnus Engo
Joy-Cons, de controllers voor de Nintendo Switch, kunnen nogal snel stukgaan. Nintendo lijkt nu een oplossing te hebben.

De Nintendo Switch heeft een groot probleem: de Joy-Con-controllers die Nintendo erbij levert, krijgen na een tijd steevast last van ‘drift’. Daarbij denkt de console dat je tegen het stickje van de controller duwt, zonder dat je iets aan het doen bent. Indien je een spelletje aan het spelen bent kan dit flink vervelend zijn: je personage of camera zal de hele tijd in een bepaalde richting bewegen.

Het zou goed kunnen dat Nintendo het probleem inmiddels opgelost heeft. Op 7 september verkreeg het Japanse bedrijf namelijk een nieuw patent, uitgegeven door het US Patent Office. In dat patent stelt Nintendo een nieuw mechanisme voor dat de driftproblemen misschien wel voor altijd verhelpt.

Magneetveld tegen slijtage

Om de problemen met Joy-Cons op te lossen heeft Nintendo grote woorden nodig. In het patent stelt het bedrijf een nieuw weerstandsmechanisme voor dat gebruik maakt van magnetorheologische vloeistof. Dat is een vloeistof die van fase verandert onder invloed van magnetische velden. Dat magnetisch veld zou opgewekt worden wanneer je de analoge stick van de Joy-Con beweegt. Daardoor wordt de vloeistof vaster en voel je een weerstand als je het stickje beweegt.

Dat magnetisch mechanisme zou ervoor kunnen zorgen dat het dus gedaan is met de Joycon-drift, al zijn er ook andere dingen mogelijk met de magneten. Het magneetveld zou ook gebruikt kunnen worden om feedback te genereren, zoals op de DualSense-controllers voor de PlayStation 5.

Wanneer – en of – Nintendo het nieuwe mechanisme in gebruik neemt, is niet geweten. Het lijkt er alvast niet op dat er nieuwe Joy-Cons uitkomen voor de nieuwe Nintendo Switch verschijnt. Waarschijnlijker is dat de nieuwe Joy-Cons bij de opvolger van de huidige Nintendo-console gebundeld zitten. Voor wanneer de release van zo’n nieuwe, vermoedelijk sterkere Switch precies is, daar hebben we voorlopig het raden naar.

Garantie

Heb jij last van drift met je Nintendo Switch-controllers? Gooi ze dan niet weg. Nintendo biedt namelijk, sinds april, levenslange garantie op de Joy-Cons. Via de website van Nintendo kan je sindsdien een aanvraag indienen voor nieuwe controllers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business