Nieuws

Chromecast met Google TV kan PlayStation 5-games streamen

Chromecast met Google TV
© Google
Straks kan je naar een Chromecast met Google TV streamen vanop je PlayStation 5. Sony maakt dat mogelijk via een update voor PS Remote Play.

De ondersteuning komt er dus dankzij de Japanse consolebouwer, die zijn PS Remote Play-protocol compatibel gemaakt heeft voor het streamen naar een Chromecast met Google TV en andere toestellen. Dat loopt straks via de PS Remote Play-app die vanaf nu te downloaden is in de Google Play Store. Daarvoor moet je apparaat technisch gezien Android TV OS 12 of nieuwer kunnen draaien, al wordt voorlopig slechts één televisie genoemd als ‘officieel ondersteund’: de Sony Bravia XR A95L. Voor alle andere tv’s heb je dus de Chromecast met Google TV nodig.

PlayStation 5 streamen naar Chromecast

Zo wordt het dus mogelijk om via je lokaal netwerk van je console te streamen naar eender welke tv of monitor met daarin een Chromecast met Google TV. Zo kan je partner gewoon verder blijven kijken naar zijn of haar favoriete serie en hoef je je console ook niet los te koppelen om met een andere tv te verbinden. Het mag dan wel geen cloudgaming zijn: het blijft een mooie toevoeging voor wie thuis wat meer flexibiliteit wil.

Volgens Sony is de app te installeren via de Play Store. Maar voorlopig zegt de PS Remote Play-app nog dat toestellen met Android TV OS (nog) niet compatibel zijn. Wellicht wordt ook dat snel geüpdatet. In de praktijk zal je ook een DualSense-controller moeten kunnen verbinden met de Chromecast. Ook de controller voor de PlayStation 4 ondersteunt PS Remote Play. Hoe het precies werkt in de praktijk, hebben we nog niet kunnen ondervinden. Dat moet binnenkort duidelijk worden.

Uitgelicht artikel Chromecast afstandsbediening Google komt met nieuwe afstandsbediening voor Chromecasts

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business