Nieuws

Nieuwe Fitbit-smartwatch op komst: dit is bekend

Fitbit Luxe
© Fitbit
Fitbit heeft maandagavond de lanceringsdatum van een nieuwe smartwatch aangekondigd. De nieuwste Fitbit-telg wordt op 28 september aangekondigd.

Eerder deze zomer dook al informatie op over een mysterieus Fitbit-product. Onduidelijk was of het om een nieuwe wearable ging, of een ander product. De teaservideo die de Google-dochter dinsdag op X (voorheen Twitter) heeft geplaatst, lijkt de komst van een nieuwe smartwatch te bevestigen.

Wat we van de wearable mogen verwachten? Dat houdt de wearablefabrikant nog geheim. We zien in de video enkel een wearable die wat overeenkomsten met de Fitbit Charge 5. Het is daarmee ook goed mogelijk dat de tijd rijp is voor de Charge 6. Verrassend zou het alvast niet zijn: Fitbit bracht de Charge 5 in 2021 uit. Dat geldt overigens ook voor de recentste Luxe- en Ace-modellen.

Nieuwe Fitbit Charge 6

Qua ontwerp zou de Charge 6 geen grote wijzigingen aftekenen tegenover de Charge 5. Wel krijgt de smartwatch mogelijk terug een fysieke knop. Verleden jaar keerde die knop ook terug op de Sense 2. Wat nog gelijk blijft aan de Charge 5 is de Fitbit UI. Net als op de Sense 2 en Versa 4 komt de Fitbit-wearable mogelijk wel standaard met Google Maps- en Google Music-integraties.

Uitgelicht artikel Fitbit Versa 4 smartwatch van Google Fitbit Inspire 3, Versa 4 en Sense 2 officieel

Onbekend is of Fitbit één of meer producten wil lanceren. De informatie die eind augustus uitlekte ging over een product zonder NFC-ondersteuning. Het zou ons alvast verrassen als de Charge 6 zonder NFC wordt geleverd. We verwachten naast de Charge 6 dan ook een goedkoper model als de Ace 4 of Luxe 2.

Prijzen en lancering

Voorlopig blijft het toch vooral koffiedik kijken. Dat geldt ook voor de prijzen van de wearable die op het menu staat. Voor zulke details moeten we nog wachten tot 28 september, wanneer Fitbit zelf de doeken van het nieuwe product haalt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business