Nieuws

Alle specificaties Google Pixel 8 zijn bekend

Google Pixel 8
© OnLeaks/MySmartPrice
Voorafgaand aan de onthulling van de Google Pixel 8-serie op 4 oktober deelt geruchtenmaker Kamila Wojciechowska alle specificaties van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

Google’s Pixel 8-serie debuteert op 4 oktober, gaf de zoekgigant eerder te kennen. Die introductie mag gerust kort en bondig zijn: vrijwel alle details van de Pixel 8-serie zijn al gekend. Het begon dit jaar met renders van OnLeaks. Sindsdien kregen we meer te weten over de camera’s en batterijen. Recent kwamen daar ook de Amerikaanse prijzen bij. Wojciechowska doet nog een laatste keer een duit in het zakje en deelt maandagochtend vrijwel alle specificaties van de Pixel-toestellen.

Eén detail daarvan was voorheen nog ongekend: Google’s vernieuwde updatebeleid. Recent raakte al bekend dat Google met ‘Apple’s updatebeleid wil concurreren’. Hoe dat exact zou uitpakken, bleef toentertijd nog onbenoemd. Wojciechowska meldt nu dat de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro zeven jaar lang OS-upgrades en beveiligingspatches ontvangen. Daarmee zou de laatste update voor de Pixel 8-serie in 2030 beschikbaar komen.

Met de nieuwe strategie loopt de zoekgigant uit op menig Android-fabrikant. Samsung biedt zijn high-end telefoons maximaal vier OS-upgrades en vijf jaar lang beveiligingspatches. Fairphone kan als enige écht concurreren met de Android-ontwikkelaar: de Fairphone 5 moet tot minstens 2031 updates ontvangen.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Prijzen Google Pixel 8 gaan de lucht in

Nieuwe camerafuncties

Wojciechowska maakt in de specificatielijst ook melding van alle camera’s van de Pixel 8-serie. Voor de reguliere Pixel 8 gaat het om een 50 MP-hoofdcamera en 12 MP-groothoeksensor – net als op de Pixel 7. Enkel de Pixel 8 Pro krijgt nieuwe camera-hardware. Meer specifiek krijgt het toestel voortaan een 48 MP-groothoeksensor, terwijl het voordien dezelfde 12 MP-sensor gebruikte van de Pixel 8. De 50 MP-hoofdcamera en 48 MP-telefotocamera van de Pixel 7 Pro blijven behouden.

Qua hardware lijkt de Pixel 8-serie een kleine upgrade. Zoals gewoonlijk moeten smartphones het ook vooral hebben van nieuwe softwarefuncties. Voor de nieuwe Pixels heeft Google onder meer functies als Video Boost en Light Sight klaarstaan: die opties verbeteren de videokwaliteit bij weinig licht. Daarnaast voegt de zoekgigant een functie toe genaamd ‘Audio Eraser’, om achtergrondgeluid uit video’s te kunnen filteren.

Iets kleiner scherm

Op veel vlakken zijn de Pixel 8 en Pixel 8 Pro vergelijkbaar met hun voorgangers. Dat geldt goeddeels ook voor de schermen, die respectievelijk 6,2 en 6,7 inch meten. Voor de oplettende lezer: de Pixel 7 had een net iets groter scherm: aan 6,3 inch. Het goedkoopste model krijgt ook het ‘goedkopere’ OLED-scherm mee, zonder variabele beeldverversing. Wel haalt het een 120 Hz beeldverversing. De Pixel 8 Pro biedt wel variabele beeldverversing, tussen 1 en 120 Hz.

Onderhuids zijn de Pixel-toestellen – zoals verwacht – voorzien van de Tensor G3-chipset. Gekoppeld aan die chipset is 8 GB LPDDR5X-RAM en 128 GB of 256 GB opslag (Pixel 8) of 512 GB (Pixel 8 Pro). De stroomvoorziening is geregeld door een 4.575 mAh-batterij op de non-Pro en een 5.050 mAh-exemplaar op de Pixel 8 Pro. Snelladen is beperkt tot 18 watt (8) en 23 watt (8 Pro).

Verkrijgbaar na 4 oktober

Ten slotte is gekend dat de toestellen Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3 en NFC ondersteunen, IP68-waterbestendig zijn en Gorilla Glass Victus-glas meekrijgen.

Of deze specificaties ook werkelijk juist zijn? Dat blijft lastig te controleren. Daarvoor moeten we dan ook wachten op de Made by Google-presentatie op 4 oktober. Naar verluidt zou de Pixel 8-serie ook in België beschikbaar komen, al hebben we daarvoor nog geen verdere aanwijzingen gezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business