Nieuws

iPhone SE 4 krijgt actieknop, ontwerp van iPhone 14

iPhone SE
© Unsplash / Noah Silliman
Verwacht wordt dat Apple in 2024 de iPhone SE 4 introduceert. Nieuwe geruchten wijzen erop dat de telefoon een iPhone 15 in schaapskleren is.

Voor de iPhone SE 4 zou Apple namelijk diverse componenten van de iPhone 15 lenen. Onder meer de usb-c-poort, actieknop en 48 MP-camera wagen de overstap naar de SE, schrijft MacRumors. Dat Apple overstapt op usb-c is overigens een gegeven; vanaf de herfst van 2024 moet de fabrikant zijn telefoons in de EU verplicht voorzien van de nieuwe oplaadpoort. Ook kwam het nieuws over usb-c medio augustus reeds aan bod in geruchten over de nieuwe iPhone SE.

Overstap naar OLED

Verder weet de publicatie te melden dat het ontwerp van de SE 4 gelijkenissen toont met de iPhone 14-serie. Op welke vlakken de SE verschilt van het instapmodel uit de 14-serie, is niet bekend. Wel is gelekt dat de aanstaande middenklasser een oled-scherm krijgt. Een first voor de SE-reeks: de iPhone SE 3 gebruikt nog steeds een lcd-scherm. Dat Apple nu overstapt heeft mogelijk van doen met de oled-markt. Die is de laatste jaren steeds volwassener geworden, waardoor de prijzen van oleds daalden.

De nieuwe SE deelt zijn design met de iPhone 14 – © Apple

Bovendien stapte Apple vanaf de iPhone 14-serie voor iedere iPhone over op oled. Nu lijkt dat ook te gelden voor de iPhone SE 4. Exacte specificaties van het scherm zijn niet bekend. Je kan er alvast je klok op gelijkzetten dat ze niet gelijk zullen zijn aan die van de iPhone 15-serie. Op de recentste iPhone-serie halen de oled-schermen steeds een piekhelderheid van 2.000 nits. Wel is het mogelijk dat schermen uit de iPhone 14-serie in aanmerking komen. Het scherm krijgt mogelijk ook een notch mee. Daarin zou plaats zijn voor de Face ID-sensoren.

Eén of meer camera’s

Zoals gezegd: de iPhone SE 4 krijgt mogelijk Apple’s high-end 48 MP-sensor van de iPhone 15-serie mee. De vraag is of het middenklasse-model ook werkelijk één camera van achteren meekrijgt. Als dat het geval is, is ook maar de vraag of het kenmerkende camera-eiland behouden blijft. Volgens MacRumors heeft de technologiegigant daarover nog geen definitieve beslissing genomen. Er zijn vijf schetsen – met een eiland en de sensoren erin, en met een enkele cameracirkel en de flitser ernaast – gemaakt.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 15 Dit is waarom je iPhone 15 Pro extreem heet wordt

Intussen wordt ook gedebatteerd over de werkelijke lanceringsdatum van de iPhone SE 4. 2024 wordt als mogelijk jaartal genoemd, terwijl anderen dat juist ‘ondenkbaar’ noemen. Hoe de vork exact in de steel zit? Enkel Apple kan daar antwoord op geven. Gaan ze dat ook doen? Nee, is het gewoonlijke antwoord op die vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business