Nieuws

Nintendo Switch krijgt nog zeker ondersteuning tot 2025

© Unsplash / Lucas Santos
Nintendo is nog lang niet klaar met de Switch, laat de CEO van het bedrijf weten. De console krijgt updates en games tot zeker 2025.

Eerder deze week maakte Nintendo bekend dat het de onlinediensten voor de 3DS en Wii U volledig stopzet. Wie een Nintendo Switch in huis heeft, hoeft zich ergens nergens zorgen over te maken. Nintendo-CEO Shuntaro Furukawa laat in een interview weten dat de laatste spelconsole nog minstens  twee jaar van ondersteuning geniet.

Daarmee doet de Nintendo Switch het beter dan heel wat Android-smartphones: de console is namelijk al 6 jaar lang te krijgen. Zeker volgend jaar nog zou de Switch met alle aandacht gaan lopen, waardoor we ook in 2025 nog enkele games kunnen verwachten. Ook dan zal het bedrijf nog software-updates voor de Nintendo Switch uitbrengen.

In tussentijd heeft Nintendo nog een aantal games in petto. Nintendo lanceert dit jaar nog twee Mario-spellen: Super Mario Bros Wonder en een remake van Super Mario RPG. Tegen het einde van het jaar moet je die games kunnen spelen. Voor 2024 staat bovendien al een tweede Luigi’s Mansion op het programma, samen met een game over Princess Peach.

Ook in 2025 zou Nintendo nog nieuwe games uitbrengen, al is er niet veel duidelijkheid over welke titels het dan zou gaan. Tegen het eind van 2025 wordt verwacht dat Nintendo klaar is om een nieuwe console te lanceren. Geruchten over een ‘Nintendo Switch 2’ doen al langer de ronde, maar het toestel ziet dus zeker geen snelle release.

Of 2025 dan einde rit is voor de Nintendo Switch? Waarschijnlijk niet. Eerder deze week maakte de Japanse spellenfabrikant bekend de onlinediensten voor de Nintendo 3DS en Wii U op te schorten. Die toestellen zijn respectievelijk 12 en 11 jaar oud. Zelfs wanneer je Nintendo Switch geen nieuwe software-updates meer krijgt, zou je er nog een hele tijd gebruik van kunnen maken om games te spelen, zowel online als offline.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business