Nieuws

Nintendo sluit onlinediensten voor 3DS en Wii U af in 2024

Nintendo 3DS Wii U
© Unsplash / Sahand Bahali
Binnenkort sluit Nintendo de onlinediensten voor twee toestellen af. Online communicatie wordt dan grotendeels onmogelijk.

Slecht nieuws voor wie nog graag games speelt op een Nintendo 3DS of Wii U: Nintendo sluit volgend jaar alle onlinediensten af. Daardoor zal je geen online multiplayer meer kunnen spelen of andere onlinefuncties gebruiken. Games zullen dus ook geen updates meer krijgen en ranglijsten worden definitief gesloten.

Nintendo stopt de onlinediensten voor twee van zijn oudere consoles in april 2024. De precieze datum is momenteel nog ongekend, maar de Japanse spellenfabrikant zegt later met een datum over de brug te komen.

Zodra de onlinediensten opgeschort worden zal het niet meer mogelijk zijn om het apparaat met de servers van Nintendo te verbinden. Daardoor verlies je dus meteen alle onlinefuncties die de consoles jarenlang aanboden.

De kans bestaat dat Nintendo de onlinediensten nog voor april 2024 stopzet. Een tijdje geleden werden de onlinediensten voor Mario Kart 8 en Splatoon een aantal maanden offline gehaald. Tussen maart en augustus waren de onlinediensten voor die spellen onbereikbaar dankzij een kwetsbaarheid in de systemen. Nintendo loste dat probleem inmiddels op, maar zit niet te wachten tot zoiets een tweede keer voorvalt. Valt zoiets een tweede keer voor, zal Nintendo de Wii U en 3DS iets sneller van het internet afkoppelen.

Offline werkt alles nog steeds

Je zal je Nintendo 3DS of Wii U wel nog offline kunnen gebruiken om games te spelen. Voor spellen die gebruikmaken van leaderboards zullen die onderdelen wel ontoegankelijk worden. Spellen die je uit de Nintendo eShop downloadt, zullen verder speelbaar blijven. Je moet er wel voor zorgen dat je ze op tijd dowloadt: vanaf april 2024 verdwijnt ook die mogelijkheid.

Er is één dienst die nog wel blijft werken: de Pokémon Bank. Met die dienst kan je Pokémon opslaan op het internet, om ze later te gebruiken. De spellengigant verklapt echter dat ook die dienst vroeg of laat stopgezet wordt. Overschakelen naar Pokémon Home, een nieuwe dienst die ongeveer hetzelfde voorziet, is dus de boodschap.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch 2 Volgende Nintendo-console is voor eind 2024

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business