Nieuws

WhatsApp verlaat mogelijk India vanwege nieuwe privacywetgeving

eenmalig leesbare berichten
WhatsApp overweegt de Indiase markt te verlaten vanwege nieuwe wetgeving, met potentieel verlies van meer dan 500 miljoen gebruikers.

WhatsApp overweegt zijn belangrijkste markt te verlaten vanwege een nieuwe wet in India. Het bedrijf heeft aan het Hooggerechtshof van Delhi verklaard dat het India zou verlaten als het gedwongen wordt om geen end-to-end-versleuteling meer aan te bieden. Daarmee zou het bedrijf zijn meer dan een half miljard gebruikers in het land verliezen.

De kwestie draait om een nieuwe wet in India. Sociale mediabedrijven met meer dan 5 miljoen geregistreerde gebruikers zouden verplicht worden om bepaalde info te delen. Dat zou gaan om de oorsprong van berichten, wanneer dit gevraagd wordt door een rechtbank. WhatsApp argumenteert dat het naleven van deze wet de privacy van gebruikers zou schenden en het vertrouwen zou ondermijnen. Daarnaast zou het bedrijf een heleboel extra berichten moeten opslaan, voor lange tijd.

Het conflict heeft geleid tot een impasse tussen WhatsApp en de rechtbank, die stelt dat er een manier moet zijn om de oorsprong van berichten te traceren. De zaak is nu tijdelijk opgeschort tot 14 augustus, wanneer het zal worden behandeld samen met andere rechtszaken rondom IT.

Uitgelicht artikel iPhone india 1 op 7 iPhones komt ondertussen uit India

Grootste markt

India is de belangrijkste markt voor WhatsApp met meer dan 500 miljoen gebruikers, wat aanzienlijk meer is dan enig ander land. Op tweede plaats staat Brazilië met rond de 150 miljoen gebruikers. Als WhatsApp zijn activiteiten in India staakt, zou het bedrijf dus een aanzienlijk deel van zijn gebruikersbestand verliezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business