Nieuws

Nieuwe start-up ex-medewerkers Apple gericht op cybersecurity

DoubleYou Logo
© DoubleYou
Vroegere beveiligingsexperts bij Apple richtten hun eigen bedrijf op, DoubleYou, dat zich richt op antivirussoftware voor iOS en macOS.

Voormalige Apple-medewerkers, die eerder als cybersecurity-onderzoekers voor het bedrijf werkten, zijn nu bezig met het lanceren van hun eigen startup genaamd DoubleYou. Het bedrijf richt zich op het ondersteunen van makers van cybersecurityproducten bij het beschermen van iOS-apparaten en Macs.

DoubleYou is opgericht door Patrick Wardle en Mikhail Sosonkin, beide voormalige werknemers van Apple. Wardle, die tussen 2006 en 2008 bij de Amerikaanse National Security Agency werkte, werkte daarna bij Apple in macOS-beveiliging. Sosonkin daarentegen was lid van het beveiligingsteam van Apple van 2019 tot 2021.

Het duo, dat elkaar al lange tijd kent en uitgebreide kennis heeft van beveiliging op Apple-platforms, kwam op het idee voor DoubleYou toen ze merkten dat er weinig beveiligingsproducten beschikbaar waren voor macOS en iOS. Dat terwijl Apple-producten zeer populair zijn over heel de wereld, waardoor ze ook wel eens het mikpunt zijn van hackers.

Hoe doen de hackers het?

Ze willen nu technieken die vaak door hackers worden gebruikt om Apple-systemen aan te vallen, omzetten in defensieve middelen. “In plaats van bijvoorbeeld een heel product vanaf nul te bouwen, hebben we echt een stap terug gezet, en we zeiden ‘hey, hoe doen de offensieve tegenstanders dit eigenlijk?’,” zei Wardle in een interview met TechCrunch. “Kunnen we in feite datzelfde model van beveiliging democratizeren, maar dan vanuit een defensief oogpunt, waarbij we individuele capaciteiten ontwikkelen die we vervolgens kunnen licenseren aan andere bedrijven om in hun beveiligingsproducten te integreren?”

De ambitie van DoubleYou is om tools te ontwikkelen die software zoals cryptocurrency miners en ransomware kunnen monitoren en blokkeren. Hoewel ze plannen hebben om hun startup in de toekomst te laten groeien, willen ze voorlopig onafhankelijk blijven en zich concentreren op het vangen van malware.

Uitgelicht artikel iOS-malware Face ID iOS-malware steelt Face ID-gegevens om binnen te raken bij bank

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business