De beste bluetoothspeakers in 2024: topgeluid voor buitenshuis

Beste bluetoothspeaker
© TechPulse/Unsplash
Ben je op zoek naar een degelijke bluetoothspeaker voor binnen en buiten? Wij weten wel raad. Ontdek ons advies in deze lijst.

Het zonnetje begint stilaan weer te schijnen en de jassen kunnen iets vaker aan de kapstok blijven hangen. Dat nodigt natuurlijk uit om tuin, park of strand op te zoeken om plezier te maken met je vrienden. De ideale sfeer? Die bepaal je lekker zelf, met een muziekje. Benieuwd welke bluetoothspeaker de moeite waard is om in huis te halen, zodat alles netjes blijft klinken? Dan ben je hier alvast aan het goede adres.

In deze koopgids nemen we namelijk de beste bluetoothspeakers van het moment onder de loep. Let wel: het gaat hier om draagbare bluetoothluidsprekers, die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Er zijn natuurlijk meer luidsprekers die ook bluetoothcapaciteiten bieden, maar het valt niet aan te raden om bijvoorbeeld een soundbar mee te nemen naar het strand. Hier ligt de focus op speakers die gemakkelijk in je tas passen, en die bovendien tegen een spatje water en stof kunnen. Op die manier neem je de speakers met een gerust hart overal mee naartoe.

De beste bluetoothspeakers van het moment zijn:

  1. Sonos Roam
  2. JBL Charge 5
  3. Teufel Rockster Go 2
  4. UE Boom 3

1. Sonos Roam

Sonos Roam
© Sonos

Sonos Roam

Voordelen

Kan geïntegreerd worden in Sonos-systeem
Zowel bluetooth als wifi
Kan tegen stof en water
Stemt geluid af op de ruimte met TruePlay

Nadelen

Batterijduur is niet bijzonder lang
Opvolger is in aantocht

Specificaties

    • Adviesprijs: 199 euro
    • Batterijduur: tot 10 uur
    • Gewicht: 0,42 kg
    • IP-certifiering: IP67
    • Extra’s: Maakt deel uit van Sonos-ecosysteem

Deals

Sonos Roam Zwart

Last Amazon price update was: 27 april 2024 13:57 13:57

Sonos heeft zich lange tijd niet gemoeid in de wereld van bluetoothspeakers. Met de Move kwam daar verandering in, al kan niet iedereen overweg met het grote formaat. Voor die groep is er met de Roam een interessant alternatief op de markt gekomen. Net als bij de Move kan de speaker geïntegreerd worden in je Sonos-setup thuis via de wifiverbinding, maar buitenshuis schakelt het apparaat net zo makkelijk en snel over op bluetooth. Verder is er een IP67-certificering aanwezig, wat het toestel bestand maakt tegen een regenbuitje. Dankzij het gewicht van 430 gram is hij ook een heel stuk makkelijker te verplaatsen dan zijn premium broer. 

Ondanks het formaat levert de Roam indrukwekkende audioprestaties. Er zijn twee Class-H versterkers. Verder is er een aangepaste mid-woofer en tweeter inbegrepen. Hoewel de audio niet zo vullend is als de Move, vind je in dit segment vrijwel geen beter klinkende speaker. Daarnaast vinden we de TruePlay-functie erg geslaagd: de Roam stemt het geluid van de speaker af op de akoestiek van de ruimte. De batterijduur bedraagt 10 uur. Dat is niet zo indrukwekkend als bijvoorbeeld de Ultimate Ears Boom 3 uit deze lijst. De speaker is op te laden via de usb-c-aansluiting, alsook draadloos (Qi).

Uitgelicht artikel Sonos Roam Sonos Roam review: Kleine krachtpatser

Voordat je de Roam aanschaft, is het goed om te weten dat Sonos deze zomer waarschijnlijk een opvolger, de Roam 2, zal aankondigen. Wat die volgende bleutoothspeaker van Sonos precies te bieden heeft, blijft nog even een verrassing. 



2. JBL Charge 5

JBL Charge 5 review
© JBL

JBL Charge 5

Voordelen

Rijke en diepe bas
IP67-certifiering
Partyboost

Nadelen

Weegt behoorlijk wat

Specificaties

    • Adviesprijs: vanaf 143 euro
    • Batterijduur: tot 20 uur
    • Gewicht: 0,96 kg
    • IP-certifiering: IP67
    • Extra’s: Doet ook dienst als powerbank, koppelt met andere JBL-luidsprekers

Deals

JBL Charge 5 – Enceinte portable Bluetooth avec chargeur intégré – Son puissant et basses profondes – Autonomie de 20 hrs – Etanche à l’eau et à la poussière – Noir

Last Amazon price update was: 27 april 2024 13:57 13:57

De JBL Charge 5 is een robuuste en betrouwbare bluetoothspeaker. Hij is geschikt voor allerlei soorten feestjes en voor zowel binnen- als buitengebruik. Met een krachtige powerbank, rijke en diepe bas, en een volledige stof- en waterbestendigheid is deze speaker een uitstekende keuze. Dankzij de Partyboost-functie kun je hem bovendien eenvoudig verbinden met diverse andere JBL-speakers.

Voor 159 euro krijg je jarenlang luisterplezier, wat van deze speaker een echte aanrader maakt. Hoewel het verschil met de Charge 4 misschien niet enorm is, is het zeker de moeite waard om 40 euro extra te investeren in de Charge 5. De speaker mag dan behoorlijk wat wegen: voor dat gewicht krijg je uitstekend én stevig geluid terug.



3. Teufel Rockster Go 2

Teufel Rockster Go 2
© Teufel

Teufel Rockster Go 2

Voordelen

Indrukwekkend stereogeluid dankzij Dynamore
Extreem draagbaar
Klinkt groter dan hij is

Nadelen

Geen mediabediening via de knoppen
Bij hele hoge volumes wordt de geluidskwaliteit minder

Specificaties

    • Adviesprijs: 149,99 euro
    • Batterijduur: tot 28 uur
    • Gewicht: 0,74 kg
    • IP-certifiering: IP67
    • Extra’s: Dynamore, LipSync

Deals

De Teufel Rockster Go 2 is een relatief compacte bluetootspeaker van het Duitse merk Teufel. Wat deze speaker uniek maakt, is dat je hem zo makkelijk overal mee naartoe neemt. Dankzij de vorm past de luidspreker perfect in je rugzak. Zit die al vol? Dan kan je hem alsnog vastmaken met een strap, die in de luidspreker verwerkt zit. Deze bluetoothspeaker is bovendien bijzonder robuust en waterdicht, waardoor je hem zonder zorgen overal mee naartoe neemt.

Daarnaast weet de Rockster Go 2 zich te onderscheiden door z’n uitstekende stereoweergave. Dat is een erfenis van de vorm van de box: er zitten twee drivers in die door hun oriëntatie uitstekend stereogeluid produceren. Dankzij de Dynamore-technologie van Teufel kan je de soundscape bovendien nog breder maken, waardoor de muziek zich als het ware om je heen wikkelt. Een passieve radiator, vooraan op de speaker, zorgt er bovendien voor dat er uit het kleine pakketje flink wat bas komt.

Bonuspunten voor wie z’n vrienden kan overhalen om ook een Rockster Go 2 in huis te halen. Je kan namelijk meerdere Rockster Go 2-speakers aan elkaar koppelen.


4. UE Boom 3

Bluetoothspeakers koopgids
© Ultimate Ears

UE Boom 3

Voordelen

Maximaal volume van 90 dB
Magic Button
Uitstekende app

Nadelen

Opladen met micro-usb
Gaat al mee sinds 2018

Specificaties

    • Adviesprijs: 115 euro
    • Batterijduur: tot 15 uur
    • Gewicht: 0,61 kg
    • IP-certifiering: IP67
    • Extra’s: 360° audio, 4 vooraf ingestelde EQ’s

Deals

Ultimate Ears Boom 3 Enceinte Portable Bluetooth sans Fil, son audacieux et basses profondes, Bluetooth, bouton magique, étanche, batterie de 15 heures, portée de 45 mètres – Noir, Pack de 1

Last Amazon price update was: 27 april 2024 13:57 13:57

Ultimate Ears, het Amerikaanse bedrijf dat al geruime tijd hoogwaardige audioproducten op de markt brengt waaronder in-ears, speakers en koptelefoons, zit al aan de derde iteratie van zijn bluetoothspeaker. De geluidskwaliteit van de UE Boom 3 blijft op het niveau van zijn voorgangers, maar hij is uitgerust met een scala aan nieuwe functies. 

Met een maximaal volume van 90 decibel biedt de bluetoothspeaker krachtig geluid, inclusief een diepe bas. Dankzij het cilindervormige ontwerp beweert UE dat de speaker een 360° audio-ervaring biedt, waardoor de ruimte gevuld wordt met geluid. Daarnaast biedt het bedrijf een app aan waarin je de klank kan aanpassen op maat en tot 150 speakers aan elkaar kan koppelen. De Magic Button bedient eenvoudig je muziek. Met één druk op de knop kun je afspeellijsten afspelen, pauzeren en overslaan, zonder dat je je smartphone hoeft te gebruiken. 

Als draagbaarheid voor jou belangrijk is, is deze speaker een uitstekende keuze. Dankzij zijn formaat en waterbestendigheid is hij ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Hij kan zelfs tot 30 minuten onder water worden gehouden en blijft drijven. Met een batterijduur van 15 uur gaat hij lang mee en opladen kan via kabel of een (apart beschikbaar) oplaadstation. Het handige lusje maakt het eenvoudig om hem ergens aan vast te maken. Hij is niet zo krachtig qua geluid en batterij als de Megaboom 3, maar daar betaal je ook heel wat meer voor.

Uitgelicht artikel Review Ultimate Ears MEGABOOM 3: dé perfecte speaker voor alle feesten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business