Business

Veeam neemt Coveware over en introduceert complete ransomware-ondersteuning

Veeam
© Veeam
Veeam Software heeft Coveware overgenomen, een leverancier van oplossingen voor het reageren op cyberafpersingsincidenten. Met deze overname versterkt Veeam zijn aanbod op het gebied van ransomwareherstel en veerkracht tegen cyberbedreigingen.

Coveware by Veeam zal blijven opereren zoals het nu doet. Het blijft incidentresponsdiensten leveren aan slachtoffers van cyberafpersingen en proactief samenwerken met zakelijke klanten om hen goed voor te bereiden op dergelijke incidenten.

Sinds de oprichting in 2018 heeft Coveware duizenden slachtoffers van cyberafpersing geholpen en toonaangevende software en diensten ontwikkeld die snelle forensische triage, onderhandeling over en herstel na afpersing, cryptocurrency-schikking en decodering mogelijk maken met één doel en resultaat: dataherstel. Op basis van deze incidenten heeft Coveware gegevens en inzichten verzameld over patronen van cybercriminelen, wat Coveware en Veeam een uitgebreid beeld biedt van het huidige dreigingslandschap.

Deze waardevolle bevindingen worden met klanten gedeeld om hen op bepaalde risico’s te wijzen, deze te verminderen, de beveiligingspositie te verbeteren en snel herstel te garanderen. Bepaalde mogelijkheden van Coveware by Veeam zullen worden opgenomen in Veeam-producten, waaronder het Veeam Data Platform en het Veeam Cyber Secure-programma. Hierdoor worden de inzichten en mogelijkheden van Coveware geleverd aan een brede groep klanten.

“Het is niet langer de vraag wanneer een organisatie aangevallen wordt, maar hoe vaak. 76% van de organisaties is de afgelopen twaalf maanden aangevallen en het aanpakken van deze cyberdreiging is van groot belang voor elke organisatie”, aldus Anand Eswaran, CEO van Veeam. “Het is essentieel om ervoor te zorgen dat data veilig en beschermd zijn, en dat wanneer het ergste gebeurt, bedrijven snel en veilig kunnen herstellen. Coveware helpt organisaties over de hele wereld om hun verdediging te verbeteren en deze te herstellen wanneer een incident zich voordoet. Door deze mogelijkheden te combineren met de oplossingen voor dataprotectie en ransomwareherstel van Veeam, die door meer dan 450.000 klanten wereldwijd worden gebruikt, ontstaat de meest complete set van cyberweerbaarheidsmogelijkheden die vanuit één bron beschikbaar is. Veeam biedt zakelijke klanten nu proactieve dreigingsinformatie die helpt bij het identificeren van eventuele beveiligingslekken met forensische triage en decodering van Coveware.”

Coveware by Veeam

Coveware by Veeam is meteen beschikbaar voor klanten als volledig pakket, waaronder:

  • Volledig geautomatiseerde technologie die in de operationele omgeving van de klant wordt uitgevoerd om forensische triage-analyses mogelijk te maken. Deze analyses beoordelen de eventuele impact van een incident, identificeren de ransomware (soort, ransomware-groep, toegangspunt) en helpen bij het herstellen van gecodeerde data van bekende ransomware-groepen – hoewel niets zo veilig is als een veilige, schone back-up. Het Software-as-a-Service (SaaS)-platform helpt de data te visualiseren en essentiële vragen over een aanval te beantwoorden.
  • Een wereldwijd team van experts op het gebied van cyberdreigingen die met veel van ‘s werelds grootste bedrijven heeft samengewerkt om cyberaanvallen te beoordelen, te voorkomen en ervan te herstellen.
  • Toegang tot continu bijgewerkte data over ransomwarevarianten, aanvalsvectoranalyses, aanvalsvoetafdrukken en herstelopties die betere preventie en sneller herstel mogelijk maken.

“Herstellen van cyberincidenten is enorm lastig”, zegt Bill Siegel, CEO en co-founder van Coveware by Veeam. “Ons doel is om de kosten van verstoringen te minimaliseren door de beste tools en diensten voor incidentrespons te leveren. De dreigingsinformatie die voortkomt uit ons incidentresponswerk, komt ook ten goede aan onze grote zakelijke klanten – waarvan 41% in de Fortune 500 – door proactief risico’s te verkleinen en veerkracht te vergroten.” CTO en co-founder van Coveware by Veeam, Alex Holdtman, benadrukt verder dat “werken als onderdeel van Veeam de distributie van deze mogelijkheden naar veel meer klanten over de hele wereld brengt. Dit is een ongelooflijk grote kans voor ons team.”

Veeam zal elementen van Coveware-technologie ook integreren in het Veeam Data Platform en beschikbaar maken via het Veeam Cyber Secure-programma, dat klanten bescherming en ondersteuning biedt, inclusief pre-, tijdens- en post-support bij cyberincidenten en een garantie van $5 miljoen bij een succesvolle hack

“Veel organisaties met databack-ups besluiten nog steeds het losgeld te betalen”, zegt Phil Goodwin, Research Vice President bij IDC. “Ons onderzoek toont aan dat dit vaak komt doordat de back-up niet de noodzakelijke systeemimages bevatte voor herstel. In gevallen waarin het losgeld werd betaald omdat ‘de back-ups onvolledig waren’, zei 58% van de respondenten dat fouten in het back-upsysteem hebben bijgedragen aan het probleem. Coveware kan organisaties helpen deze lacunes aan te pakken. Coveware geeft Veeam een proactieve houding ten aanzien van cyberbescherming. Het combineren van de back-upmogelijkheden van Veeam met de encryptie-vernietigende technologie van Coveware, levert een snellere detectie- en hersteltijd op, waardoor de impact van een aanval tot een minimum wordt beperkt. Uit recent onderzoek van IDC blijkt dat 70% van de organisaties aangeeft dagen of zelfs weken nodig te hebben om te herstellen van ransomware, terwijl de best practice-hersteltijd minder dan 24 uur bedraagt. Door de technologie van Coveware toe te voegen aan het Veeam Data Platform en het Veeam Cyber Secure-programma, krijgen Veeam-klanten interessante nieuwe technologie en een reeks opties voor nog snellere detectie en herstel van malware.”


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business