Reviews

ExpressVPN review (2024): kwaliteit komt met een prijskaartje

ExpressVPN review
© ExpressVPN
Voordelen
Snel
Groot aantal servers
Wachtwoordmanager en adblocker inbegrepen
Gebruiksvriendelijk
Nadelen
Duur
Geen mogelijkheid tot dedicated IP-adres
Aanbevolen prijs: €Vanaf €8,32
Waar te koop?
Totaalscore 9
ExpressVPN is een van de duurste VPN-diensten die we onder de loep namen, maar kwaliteit kost nu eenmaal geld.

ExpressVPN staat sinds jaar en dag bekend als een solide VPN-dienst, maar ook als een prijzig beestje. Wat onderscheidt ExpressVPN zich van zijn concurrenten, en is het zijn prijskaart waard in 2024? We deden de test.

Functies en beveiliging

Met ExpressVPN kan je verbinding maken met een 3000-tal servers in maar liefst 105 landen. Hoeveel servers dit exact zijn, geeft ExpressVPN niet prijs. 

Naast het toch wel indrukwekkende aantal servers, heeft ExpressVPN een heleboel functies die het surfen veiliger maken:

  • 56-bit encryptie: één van de meest veilige encryptiesystemen ter wereld. 
  • Killswitch: een beveiligingsfunctie die je internetverbinding blokkeert als verbinding met de VPN-server wegvalt. Op deze manier bescherm je je gegevens tegen onbedoelde blootstelling. 
  • Keuze uit verschillende protocollen, waaronder: OpenVPN, Lightway en IKEv2
  • TrustedServer-technologie: alle data die je verzendt via een VPN-server, wordt niet opgeslagen op harde schijven, maar wel volledig in het RAM-geheugen. Hierdoor is je data een stuk veiliger. 
  • No-logs policy: ExpressVPN heeft zijn hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden, een onafhankelijk land met zeer strikte privacywetgeving. Hierdoor mag ExpressVPN geen logs bijhouden, en dat doen ze ook niet. 
  • Advertentieblokker: elk type abonnement van ExpressVPN komt met een optionele advertentieblocker. Bij andere VPN-diensten moet je hier vaak extra voor betalen. 
  • Wachtwoordmanager: inbegrepen bij elk type abonnement. 

Een van de funties die ExpressVPN niet biedt, is de mogelijkheid om een dedicated IP-adres aan te schaffen. Langs de andere kant vernieuwt ExpressVPN regelmatig zijn IP-adressen, waardoor de noodzaak om een dedicated IP-adres te kopen een stuk minder groot wordt. 

Prestaties

Net zoals bij onze andere VPN-tests, testen we de snelheid gedurende een week met behulp van de speedtest van Ookla. ExpressVPN bleek uitzonderlijk snel tijdens onze testen, maar dat mag ook wel voor deze prijs.

Geen VPNBelgiëNederlandVerenigde Staten
Downloadsnelheid (Mbps)72,1869,9463,7157,66
Uploadsnelheid (Mbps)31,1629,1719,7211,18


Streamen met ExpressVPN

ExpressVPN is een uitstekende VPN voor het deblokkeren van allerlei streamingdiensten. We kregen toegang tot de Amerikaanse versies van onder andere Netflix, Disney Plus, en Amazon Prime Video.

ExpressVPN vernieuwt regelmatig de IP-adressen van zijn servers, waardoor ze constant een stap voor blijven op streamingdiensten die VPN’s proberen te blokkeren. Als je zoekt naar een betrouwbare VPN voor streaming, dan zit je bij ExpressVPN alvast goed. 

Gebruikersinterface

ExpressVPN heeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld NordVPN niet de allermooiste gebruikersinterface, maar hij is wel erg makkelijk in gebruik. 

Alle beschikbare landen staan in een lijst, en met één druk op de knop maak je verbinding met de gekozen server. 

expressvpn interface
© ExpressVPN

Klantenservice

ExpressVPN heeft een uitgebreide support pagina met zelfhulpbronnen. Mocht je daar geen antwoord vinden op je vraag, kan je 24/7 gebruik maken van de livechat. Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen. 

Prijs

We moeten er geen doekjes om winden: ExpressVPN is duur. We moeten er echter wel bijzeggen dat ExpressVPN een alles-in-één VPN is. Waar je bij andere VPN-diensten moet bijbetalen voor een advertentieblocker of wachtwoordmanager, terwijl je die hier gratis krijgt. 

ExpressVPN biedt slechts één type abonnement aan, dus je hoeft niet te kiezen tussen een premium- of basispakket. Wel heb je de keuze uit een maandelijks, halfjaarlijks en jaarlijks abonnement. Zoals vrijwel altijd geldt: hoe langer je abonnement, hoe voordeliger het wordt.

ExpressVPNMaandelijksHalfjaarlijksJaarlijks
Prijs per maand€12,95€9,99€8,32

ExpressVPN, kopen of niet?

Als je op zoek bent naar een VPN-dienst van topkwaliteit en bereid bent om daarvoor te betalen, dan is ExpressVPN zeker het overwegen waard. Met een uitgebreid servernetwerk, een hoop beveiligingsfuncties en uitstekende prestaties, is het een uitstekende keuze voor zowel privacybescherming als het deblokkeren van streamingdiensten. 

De prijs is aan de hoge kant, maar daar krijg je dan ook een alles-in-één oplossing voor, inclusief een advertentieblocker en wachtwoordmanager. Bovendien biedt ExpressVPN een geld-terug-garantie van 30 dagen, waardoor je de VPN-dienst zonder risico een maand kan uitproberen.

digitaal opruimenExpressVPNsecurityVPN

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN