NordVPN review (2023): de beste van zijn soort

NordVPN België macOS
©NordVPN
Voordelen
Bliksemsnel
Veel servers
Gebruiksvriendelijk
Ondersteunt Netflix
Nadelen
Niet in het Nederlands
Prijs bovengemiddeld
Aanbevolen prijs: €3,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
NordVPN is al een lange tijd de populairste VPN-dienst op de markt. In deze review ontdekken we of het die titel ook daadwerkelijk verdient.

NordVPN bestaat al sinds 2012 en wist snel een reputatie op te bouwen als betrouwbare en veilige VPN-provider. Het bedrijf is gevestigd in Panama en dat brengt heel wat voordelen met zich mee waar we later op terug komen.

Uitgelicht artikel Beste VPN 12 VPN-diensten getest: welke is de beste in 2023?

Functies

NordVPN heeft een indrukwekkend scala aan functies die ontworpen zijn om gebruikers maximale privacy en veilighed te bieden. NordVPN biedt 5500 servers aan, verspreid over 59 landen. Hierdoor kan je verbinding maken met bijna elk deel van de wereld. Naast het grote serveraanbod biedt NordVPN ook enkele gespecialiseerde servers zoals:

  • P2P: Peer-to-peer servers, geoptimaliseerd om bijvoorbeeld te torrenten. 
  • Dedicated IP: Servers waarbij je een uniek IP-adres krijgt, dat met niemand anders wordt gedeeld.
  • Double VPN: Je internetverkeer zal door twee VPN-servers geleidt worden in plaats van één. Dit voegt  een extra beveiligingslaag toe, maar het is wel belangrijk om te onthouden dat de verbindingssnelheid trager wordt. Over het algemeen is deze functie niet meteen nodig, maar wel een leuke beveiligingstoevoeging. 
  • Onion Over VPN: Vergelijkbaar met de Tor-browser, zal je verkeer omgeleid worden via het Onion netwerk. Hierdoor blijf je verborgen voor je internet service provider en zelfs autoriteiten. 
  • Obfuscated: Servers die erin slagen om VPN-blokkerende firewalls te omzeilen met behulp van een ingewikkeld algoritme. Deze servers zijn enkel zichtbaar als je gebruik maakt van OpenVPN (UDP) of OpenVPN (TCP). 

NordLocker & NordPass

Naast een sterke VPN-app biedt NordVPN ook een eigen paswoordmanager aan en een systeem waarmee je lokale bestanden gemakkelijk kan beveiligen. NordPass heeft een gratis plan waarmee je al heel wat kan doen en je kan op 6 toestellen tegelijk gebruik maken van de paswoordmanager. Nordpass zit inbegrepen in je NordVPN-abonnement. 

Afhankelijk van je abbonementskeuze is Nordlocker is inbegrepen in je abonnement. Hiermee krijg je 1TB cloud-storage.

NordVPN review

Prestaties

We testen de snelheid van de VPN-dienst gedurende een week met behulp van de speedtest van Ookla. Op het vlak van snelheid is NordVPN een van de snelste VPN-aanbieders. De app verrast ons, in positieve zin. Uiteraard is er wel een vertraging op internetsnelheid, maar die was nauwelijks merkbaar.

Geen VPNBelgië (Brussel)Nederland (Amsterdam)Verenigde Staten (New York)
Downloadsnelheid69,6461,1454,4741,23
Uploadsnelheid29,1425,1218,409,38


Streamen met NordVPN

NordVPN werkt met vrijwel alle grote streamingdiensten.Zo kan je bijvoorbeeld zonder problemen genieten van het Amerikaanse Netflix- aanbod (dat vele groter is dan het aanbod in België). Ook Disney+ en HBO Max konden we deblokkeren.

Beveiliging

Een van de belangrijkste redenen om een VPN-service te gebruiken, is om je online activiteiten te beveiligen en jouw persoonlijke gegevens te beschermen.

NordVPN biedt robuuste functies om de privacy van gebruikers te beschermen. Het maakt gebruik van AES 256-bits encryptie, het hoogste niveau van encryptie, om gebruikersgegevens te beschermen. Het biedt ook een scala aan beveiligingsprotocollen, waaronder OpenVPN en IKEv2, die als zeer veilig beschouwd worden.

Bovendien biedt NordVPN een kill switch-functie die automatisch uw internetverbinding uitschakelt als de VPN-verbinding wordt verbroken. Dit voorkomt dat uw persoonlijke gegevens worden blootgesteld in het geval van een VPN-storing. Ook hanteren ze een strikt no-logs beleid.

Naast alle bovenstaande beveiligingsfuncties is NordVPN in Panama gevestigd. Panama heeft strikte privacywetten die de gegevens van gebruikers beschermen en voorkomen dat derden of overheidsinstanties toegang krijgen tot persoonlijke gegevens zonder gerechtelijke toestemming. Dit betekent dat NordVPN onder de jurisdictie van Panama valt en dus niet onderworpen is aan de wetten en regels van andere landen.

Panama is geen lid van de “Five Eyes”, “Nine Eyes” of “Fourteen Eyes” allianties van inlichtingendiensten die samenwerken om gegevens te delen. Dit betekent dat er minder kans is dat NordVPN onderhevig is aan verzoeken om informatie van andere landen. Dit is belangrijk omdat sommige landen wetten hebben die bedrijven verplichten om informatie over gebruikers te delen met overheidsinstanties, en in sommige gevallen kan deze informatie gebruikt worden voor spionage of andere doeleinden.

Gebruikersinterface

NordVPN is niet alleen grafisch één van de mooiste, maar ook één van de meest gebruiksvriendelijke VPN-apps die we testten. Wanneer je de applicatie opent, krijg je een interactieve wereldkaart te zien waarop alle servers van NordVPN zijn aangeduid. Je kan inzoomen op bepaalde delen en klikken op één van de servers om er verbinding mee te maken. Wie geen fan is van de kaart kan de servers eveneens in een lijst bekijken. Je kan ook het zoekveld gebruiken om snel een server terug te vinden. De mobiele app biedt dezelfde functies als de desktop-app.

NordVPN is beschikbaar voor Android, iOS, iPadOS, macOS, Windows en bepaalde TV’s.

Klantenservice

De klantenservice van NordVPN is meer dan voldoende. Ze bieden een 24/7 live chat-ondersteuning en het ondersteuningsteam wist altijd snel en deskundig te antwoorden. Naast de live-chat biedt NordVPN ook uitgebreide zelfhulpbronnen die je kan raadplegen.

Prijs

NordVPN biedt 3 soorten abonnementen aan: Standard, Plus en Complete. Je hebt daarbij ook de keuze om een maandabonnement, jaarabonnement of een 2-jarig abonnement af te sluiten.

Net zoals bij vrijwel elke VPN-provider loont het om te kiezen voor de langste abonnementsduur. De prijzen variëren van €3,99 tot €15,69 per maand. In onderstaande tabel kan je alle opties terugvinden.

NordVPNMaand1 jaar2 jaar
Complete€15,69/maand€7,29/maand€6,69/maand
Plus€14,19/maand€5,97/maand€5,19/maand
Standard€12,99/maand€4,59/maand€3,99/maand
De langste abonnementsduur is steeds de goedkoopste

Zoals je kan zien zit er een erg groot verschil qua prijs op de abonnementsduur. Het is altijd beter om voor het 2-jarig abonnement te kiezen. Wil je eerst de kat uit de boom kijken? Gelukkig kan je dan gebruik maken van de 30 dagen geld-terug-garantie als je niet tevreden zou zijn.

NordVPN, kopen of niet?

Voor de gemiddelde gebruiker zou NordVPN dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide serverkeuze wel eens de beste keuze kunnen zijn. Daarnaast is NordVPN gewoon één van de snelste VPN’s die we al konden testen, en dit alles verpakt met een indrukwekkende reeks functies om de privacy en beveiliging van gebruikers te waarborgen. Het plaatje klopt gewoon. 

Qua prijs zit NordVPN net boven het middensegment, maar je krijgt er dan ook kwaliteit voor terug. De prijs-kwaliteit verhouding van NordVPN is dus zeker naar verwachting. Je kan ook gratis NordVPN gebruiken als je gebruik maakt van de 30 dagen geld-terug-garantie.

NordVPN in België

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business