Nieuws

X moet gerechtskosten van oud-Twitter-leidinggevenden betalen

Twitter
© iStock / Sundry Photography
Bij X ontdekken ze, met een rekening van 1,1 miljoen dollar, dat sommige advocaten wel heel erg duur zijn.

De overname van Twitter door Elon Musk ging niet bepaald van een leien dakje. Kort voor de deal gefinaliseerd werd, besloot Musk om zich toch terug te trekken. Een rechtszaak werd opgestart waarvoor meerdere leidinggevenden van het socialemediabedrijf voor de rechtbank moesten verschijnen. Dat doen ze natuurlijk niet gratis, al lijkt Musk daar niet zo over te denken.

Het gaat om voormalig Twitter-CEO Parag Agrawal een Vijaya Gadde, chief legal officer bij de app met het blauwe vogeltje. Gadde en Agrawal klagen Musk aan voor de som van 1,1 miljoen dollar. De rekening dateert van toen Twitter nog Twitter heette en toen de topmannen voor de House Committee on Oversight and Acountability moesten verschijnen. Volgens hen heeft Twitter het nagelaten om hun gerechtskosten die gemaakt werden in het teken van de job te betalen. De rekening wordt nu doorgegeven aan de nieuwe eigenaar van het bedrijf, besliste de rechter.

Zowel Agrawal als Gadde werden kort na de overname de laan uitgestuurd. Toch zullen ze nu nog een flinke som op hun rekeningen mogen verwachten. X betaalde volgens Bloomberg al zo’n 600.000 dollar van het bedrag dat ze nog verschuldigd zijn, maar moet de rest van het bedrag nog wel ophoesten.

De rechter erkent dat het om een hoog bedrag gaat: “ik heb het bedrag bekeken en hoewel het hoger is dan meeste mensen zouden willen betalen, is het niet onredelijk”, zei die daarover. Naar verluidt zouden ze bij X ook redelijk gechoqueerd geweest zijn toen de rekeningen van de advocaten ontvingen. Nu moet het socialemediabedrijf die rekeningen alsnog betalen.

elon musksociale mediax

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN