Nieuws

Google integreert verloren audiofuncties opnieuw in Home-app

Google Nest Audio
© Google
Google laat er geen gras over groeien: nadat het eerder deze week een rechtszaak won van Sonos, herintroduceert het gewraakte functies.

Jarenlang zat Google verwikkeld in een rechtszaak met Sonos. Het audiomerk beschuldigde de zoekgigant ervan om audiosynchronisatietechnologie ten onrechte te gebruiken.

Audiosynchronisatietechnologie: voor een merk dat slimme speakers aanbiedt is het haast onmisbaar. Voor Google en Sonos is het echter een bron van onenigheid. Sonos meende namelijk dat Google hun gepatenteerde technologie ten onrechte gebruikte. In de rechtszaal werd dat aanvankelijk bevestigd: Google zou 32,5 miljoen moeten betalen voor het gebruik van de technologie.

Het bedrijf ging in beroep tegen die beslissing en haalde eerder deze week gelijk. Volgens dezelfde rechter die eerder de boete oplegde, pleegt Google toch geen patentbreuk. De patenten die Sonos zo graag wil beschermen, dateren namelijk van 2019. Google en Sonos gebruiken de technologie echter al langer in hun producten. Met andere woorden: Sonos heeft het patent veel te laat ingediend.

Functies komen terug

Door de rechtszaak had Google een aantal functies uit zijn Home-app gehaald. Nu blijkt dat de zoekgigant toch recht in de schoenen staat, integreert de zoekgigant die functies opnieuw in de app. Dat maakt het bedrijf bekend in een Google Nest Community-update. Concreet gaat het dan om de mogelijkheid om een enkele speaker aan meerdere groepen toe te voegen. Ook zou je geen error meer mogen krijgen als je een speaker aan een extra groep probeert toe te voegen. die functies worden per direct uitgerold en zijn binnen 48 uur beschikbaar. Ook iOS-eigenaren mogen meevieren van Google: de functies komen meteen naar de Google Home-app voor zowel Android als iOS.

Voorlopig of definitief?

Het is wel niet duidelijk of die mogelijkheid voor altijd beschikbaar blijft. Sonos liet namelijk al weten dat het in beroep gaat tegen de beslissing van eerder deze week. Indien Sonos in beroep gelijk krijgt, is de kans groot dat de functie opnieuw komt te verdwijnen.

Uitgelicht artikel sonos speaker Rechter schrapt boete van 32,5 miljoen in zaak tussen Sonos en Google

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business