Nieuws

Logitech lanceert ergonomisch Wave Keys-toetsenbord

Logitech Wave Keys
© Logitech
Logitech heeft woensdag de Wave Keys geïntroduceerd: een ergonomisch toetsenbord met een prijskaartje van 79,99 euro.

De Wave Keys is Logitechs nieuwste toevoeging aan zijn ERGO-reeks. Daarin bevinden zich ook de bestaande ERGO Lift- en MX Vertical-muizen en het ERGO K860-toetsenbord. Met de Wave Keys – een ‘toegankelijk toetsenbord voor thuis en op kantoor’ – introduceert Logitech een toetsenbord dat verwant is aan die ERGO K860. In eerste opzicht lijken de toetsenborden ook vrijwel identiek. Begin je wat langer te staren dan valt meteen één verschil op: de splitsing in de toetsen van de K860 mist op de Wave Keys.

Compact ergonomisch klavier

Logitech zegt zich daar ook specifiek op te hebben gericht. De K860 is namelijk een relatief fors en ook prijzig toetsenbord. Daarentegen is de Wave Keys juist een relatief compact toetsenbord. Wel is het nog voorzien van een numpad. Kortom: je beschikt over alle toetsen zonder het bureau direct vol te moeten leggen.

Uitgelicht artikel Logitech K860 Logitech ERGO K860 toetsenbord zorgt voor 54% meer polsondersteuning

Voor wie het concept van ergonomische toetsenborden niet kent: zulke klaviers worden gekenmerkt door een gebogen oppervlak. Dit gebogen oppervlak zou ertoe moeten leiden dat er minder druk op je polsen wordt gezet. Accessoirefabrikanten zetten die kennis ook in voor verticale muizen, zoals op de Lift en MX Vertical en bijvoorbeeld verticale muizen van Anker.

Meer ergonomische producten

De markt voor zulke ergonomische accessoires zou de komende jaren alsmaar groeien. De komende zeven jaar zou de markt met 4,6 procent groeien. Niet geheel verrassend ook: we brengen allemaal steeds meer tijd achter de computer door. Tijd die kan resulteren in pijnlijke gewrichten. Producten als de Wave Keys zouden zulke complicaties moeten voorkomen.

Prijzen en beschikbaarheid

Logitech brengt de Wave Keys per 13 oktober uit in België en Nederland. In België komt de Wave Keys beschikbaar als Azerty-toetsenbord, aan 79,99 euro. Er is steeds één kleur beschikbaar: grijs. Standaard vind je in de doos naast het toetsenbord ook de Bolt-adapter om het toetsenbord draadloos met een computer te verbinden. Het is ook mogelijk de Wave Keys via bluetooth aan te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business