Nieuws

Overname Activision Blizzard door Microsoft voor monsterbedrag nu echt definitief

Activision Blizzard
© Activision Blizzard
Na lang getouwtrek heeft de Britse mededingingsautoriteit Microsoft dan toch de toestemming gegeven om Activision Blizzard te kopen voor 68,7 miljard dollar.

Om zover te komen heeft Microsoft wel de toegeving gedaan om zijn cloudgamingrechten te verkopen aan Ubisoft. “Een gamechanger die de concurrentie zal aanwakkeren”, zegt de Britse Competitions and Markets Authority (CMA) op de overheidswebsite. Microsoft en Activision Blizzard kunnen nu vrij rond de tafel gaan zitten voor wat de grootste overname ooit zal zijn in de gamingindustrie. Er komt een bedrag van maar liefst 68,7 miljard (65,13 miljard euro) dollar bij kijken.

De voorbije maand liet de waakhond al uitschijnen dat de verkoop van de cloudgamingdivisie de deal mogelijk zou maken. Alle bezorgdheden over een te dominante positie in de gamingindustrie werden zo van tafel geveegd. In april liet de CMA de deal nog blokkeren omdat Microsoft (clouddivisie incluis) geen ruimte meer zou kunnen laten voor eerlijke concurrentie. Microsoft en Activision Blizzard verlengden daarop hun overeenkomst met drie maanden, om in de tussentijd het een en ander uit te klaren met de CMA.

Cloudgaming Activision Blizzard naar Ubisoft

De verkoop van de cloudgamingafdeling aan Ubisoft bleek dus de sleutel. Concreet krijgt de Franse game-uitgever de lopende rechten op het streamen van Activision Blizzard-games in handen, voor onbepaalde duur. Ook de games die Activision Blizzard de komende 15 jaar nog gaat uitbrengen, mogen dan exclusief door Ubisoft gestreamd worden.

De Europese Unie gaf in mei al zijn groen licht nadat Microsoft ook al had beloofd de cloudgamingrechten niet over te nemen. Volgens Bloomberg zag de Europese waakhond dus geen reden meer voor een nieuw onderzoek. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) zet zijn onderzoek naar de deal wél voort, al zijn er verder geen legale problemen te verwachten die de overname van Activision Blizzard nog in de weg kunnen staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business