Nieuws

Microsoft verkoopt cloudstreaming Activision Blizzard aan Ubisoft

Activision Blizzard
© Activision Blizzard
Microsoft is van plan zijn cloudstreaming voor gaming te verkopen aan Ubisoft. Dat moet de overname van Activision-Blizzard in theorie vergemakkelijken.

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) houdt de deal tegen omdat de waakhond vreest dat een overname van Activision Blizzard een te dominante marktpositie zou creëren voor Microsoft. Door zich te ontdoen van de rechten op cloudgaming en –streaming wil de techreus die bezorgdheden van de baan vegen en alsnog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteit. Dat meldt Microsoft in een officieel blogbericht.

Deal rond Activision Blizzard gewijzigd

“Als een gevolg van de overeenkomst met Ubisoft, is Microsoft van mening dat de voorgestelde overname van Activision Blizzard een substantieel verschillende transactie betreft dan het overnamedossier dat in 2022 werd voorgelegd aan de CMA”, zegt Brad Smith, President bij Microsoft.

Als de overname er komt, zegt Microsoft dat het de cloudstreamingrechten voor alle games die de voorbije 15 jaar verschenen én alle toekomstige titels overdraagt aan Ubisoft Entertainment SA. Microsoft zal dus geen Activision Blizzard-games kunnen maken die exclusief op Xbox Cloud Gaming beschikbaar zijn of een zeg hebben in hoe ze op concurrerende platformen verschijnen.

De CMA gaat het nieuwe voorstel bekijken. Een beslissing wordt pas ten vroegste op 18 oktober verwacht, zo laat de waakhond weten.

Uitgelicht artikel Microsoft Activision Blizzard overname FTC Amerikaanse rechter beslist: Microsoft mag Activision overnemen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business