Nieuws

LinkedIn snoeit opnieuw in werknemersbestand

LinkedIn
© iStock / Sundry Photography
Bij LinkedIn gaan, voor de tweede keer in een jaar tijd, heel wat jobs verloren. Tegenvallende advertentie-inkomsten lijken de voornaamste oorzaak.

Microsoft maakte maandag bekend dat het opnieuw in het werknemersbestand gaat snoeien. Daarbij gaan maar liefst 668 jobs verloren. Eerder dit jaar doekte Microsoft de Chinese variant van de app al op. Ook toen gingen er maar liefst 700 jobs verloren.

De ontslagen bij LinkedIn kaderen in de grote ontslaggolf die in de technologiesector gaande is. Hoewel de problemen voor meeste bedrijven min of meer zijn gaan liggen, ondervindt het socialemedianetwerk voor professionals van Microsoft toch nog problemen. In een blogpost laat het bedrijf weten dat het zijn organisatiestructuur aanpast en het beslissingsproces wil stroomlijnen. Daarvoor investeert het bedrijf verder in “strategische prioriteiten”.

Uitgelicht artikel Ontslagen Ontslagen in de techsector: dit is er aan de hand

De ontslagen zouden het gevolg zijn van een vertraging op de jobmarkt: er zouden minder mensen aangenomen worden. Daardoor loopt er minder geld binnen bij LinkedIn. Het platform verdient namelijk voornamelijk geld aan advertenties en abonnementsformules. Er zijn nu minder vacatures om te adverteren, waardoor die inkomstenstroom deels opdroogt.

Dat valt ook te merken in de kwartaalcijfers. Haalde LinkedIn vorig kwartaal nog 10% meer omzet dan vorig jaar, loopt dat percentage voor Q4 2023 terug tot 5%.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business